Last news in Fakti

30 Юли, 2020 18:17 2 402 1

Протест срещу застрояването на част от централен парк

  • тракия-
  • пловдив-
  • протест-
  • застрояване-
  • подписка-
  • парк

Шест блока в район "Тракия" се обявиха против строителството

Подписка срещу застрояването на парцел в непосредствена близост до парк "Лаута" събират живущите в шест блока, разположени непосредствено до мястото на строителство в пловдивския район "Тракия" ПУП-ът на района е променен така, че инвеститори вече могат да строят там сграда с височина 5 етажа.

"Здравейте уважаеми жители на ж. к. "Тракия" и на град Пловдив. Пиша от мое име и от името на живущите в бл. 33, както и съседните блокове:бл.35,бл.36,бл.34,бл.32,,бл.23,бл.311,бл.312,бл.37.Всички ние сме възмутени и разочаровани от застрояването, което се предвижда в нашия район, което ще започне от мястото, където се намира ресторант"Дъбъ" до блок 33. Предвижда се да застроят 5 етажен блок с паркинг, което ще рече, че ще се унищожи голяма част от "Белите дробове" на квартал" Тракия" , а именно Парк"" Лаута",който е богат на животински и растителни видове.

Освен това получихме информация, че има още два парцела, които в момента също са част от гората на" Тракия", за които е предвидено да се превърнат в жилищни сгради. Уважаеми жители на квартал "Тракия", молим за Вашето съдействие за да може да спрем това безобразие. Организираме подписка и ще внесем възражение до Общината на район "Тракия" , както и до Голяма Община град Пловдив. Прилагаме снимки от уведомлението, което е с много кратък срок за обжалване, а също така и от възражението, което сме подготвили. Молим за Вашата подкрепа", пише Величка Спасова.

Инициативен комитет е подготвил възражение, адресирано до кмета Здравко Димитров, до главния архитект Димитър Ахрянов, до кмета на Тракия Костадин Димитров и до областния управител Дани Каназирева, в което изразяват пълното си несъгласие с плановете на общината, уточнява Trafficnews. Домоупровителите на блоковете в съседство не са били уведомени за предстоящата промяна на ПУП-а. Живеещите в района се опасяват, че във връзка с предстоящото застрояване ще бъдат изсечени част от дърветета в парка, а другият сериозен проблем е липсата на паркоместа в зоната.

Жители на Тракия припомнят, че в момента в другия край на парк Лаута се издигат две 10 етажни сгради на терен, който преди е бил отреден за релаксцентър. Това се случи след промяна на подробния устройствен план.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гинка Гърнето

    7 0 Отговор
    Абе,Гърневски там ли ще го погребват?