Отидете към основна версия

3 217 8

Спор между граждани и властта за централна улица

  • съборна-
  • протест-
  • движение-
  • граждани-
  • спаси съборна

Софиянци искат ул. „Съборна“ да не бъде само пешеходна

Снимки: БГНЕС

Живущи и работещи в една от най-късите, но централни улици за София – „Съборна“ се обединиха в сдружение „Спаси Съборна“. Причината е, че за последните 2 месеца, през които действа новият начин на придвижване, живущите и работещите в района изпитват неимоверни затруднения – няма място за паркиране, магазините изпитват трудност при зареждане.

От „Спаси Съборна“ настояват да бъде разпусната старата и свикана нова комисия към общината и да бъде отменен проектът на „Спаси София“. Новата комисия трябва да отчете реалните проблеми на улицата и да бъдат взети адекватни решения за живущи и работещи.

Сдружението е разработило и конкретен вариант на организацията на придвижване, което да удовлетвори нуждите на всички засегнати. То предлага кашпите и моментното разпределение на улицата, което създава конфликт, поради грешно подадени към общината данни за трафика, да бъде трансформирано като единият тротоар стане широк 6 метра, а другият – 3.5 метра. Предвидени са и коси места за паркиране, велоалея и лента от 3 метра, по която да се движат автомобили със скорост до 20 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Централна улица става пешеходна

    Да бъде осигурено нормалното функциониране на всички засегнати институции от трансформирането на ул.„Съборна“ в пешеходна. Също така да бъ ...
    15.06.2020
    4 143
    10