Last news in Fakti

2 Септември, 2020 08:45 3 209 8

Спор между граждани и властта за централна улица

  • съборна-
  • протест-
  • движение-
  • граждани-
  • спаси съборна

Софиянци искат ул. „Съборна“ да не бъде само пешеходна

Спор между граждани и властта за централна улица - 1
Снимки: БГНЕС

Живущи и работещи в една от най-късите, но централни улици за София – „Съборна“ се обединиха в сдружение „Спаси Съборна“. Причината е, че за последните 2 месеца, през които действа новият начин на придвижване, живущите и работещите в района изпитват неимоверни затруднения – няма място за паркиране, магазините изпитват трудност при зареждане.

От „Спаси Съборна“ настояват да бъде разпусната старата и свикана нова комисия към общината и да бъде отменен проектът на „Спаси София“. Новата комисия трябва да отчете реалните проблеми на улицата и да бъдат взети адекватни решения за живущи и работещи.

Сдружението е разработило и конкретен вариант на организацията на придвижване, което да удовлетвори нуждите на всички засегнати. То предлага кашпите и моментното разпределение на улицата, което създава конфликт, поради грешно подадени към общината данни за трафика, да бъде трансформирано като единият тротоар стане широк 6 метра, а другият – 3.5 метра. Предвидени са и коси места за паркиране, велоалея и лента от 3 метра, по която да се движат автомобили със скорост до 20 км/ч.

Спор между граждани и властта за централна улица

Спор между граждани и властта за централна улица


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 1 Отговор
    Спаси София, Спаси Съборна, Спаси идиотите, Бог да пази България!
  • 2 Гост

    11 7 Отговор
    Откъде накъде хора без ден трудов стаж, които ако изобщо внасят данъци в хазната, то те са пренабрежими, ще определят какво ще се случва в София?! Да говоря за момченцето с лице на камила Борис Бонев, и неговите верни слугини имигрантчето от Македония защо не осново спаси Скопие е въпрос на който и той едва ли може да отговори, и разбира се кака Гергина, която не знае дали е мъж, жена или и двете едновременно. Та тия недоразумения и грешки на природата, които нямат никаква реализация- нито в професионален, нито в личен план поради изключително ниското ниво, което са във всеки един аспект са тръгнали да определят как ще живеят хората в центъра с имоти за милиони и наемащите магазини, които развиват бизнес и подсигуряват работни места.
  • 3 Възмутен

    8 7 Отговор
    Подивели с пяна на устата почти, нагли в простотията си разпалено се мятат и обесняват, как едва ли не единствено тяхната теза е правилна и нападат хората, които не са съгласни с тях. Какъв е този фашизъм, какъв е този кретенизъм? Повикали един мухлясъл дъртак от Дания да напише някакво планче как трябвало да се развие София, при положение, че дъртия датчанин с некролог в джоба нито е израснал в София, нито дори живее в нея и респективно едва ли е запознат с проблемите и го размятат като някаква библия и панацея за всички проблеми в града. Безобразие!

    Коментиран от #5

  • 4 Селяндур

    12 7 Отговор
    Спасете имотиту на софеаницуте, че без тя ще са бедни и прости шопи. Сега са само п...и шопи
  • 5 twww

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Възмутен":

    ама дъртия датчанин си има интимен приятел от село червен брег
  • 6 четете

    5 2 Отговор
    Не знам кой намеси Спаси София. Те искат точно обратното - да остане пешеходна улицата. Спаси Съборна са тарикатите които мислят само за себе си и искат да си паркират под терасата и не ги интересува, че улицата е на всички и е общиска собственост. Същите които преди време по центъра слагаха 10 литрови бутилки за вода да си пазят местата за паркиране, които никога не са им принадлежали.
  • 7 Бай

    5 1 Отговор
    Това са пълни ИДИОТИ!!!Как ще затваряш улици в центъра при положение че имаш трафик и недостиг на паркоместа ?Защо колите изпочупиха плочките пред бившият хотел Шератон?Тези плочки и този площад за коли ли са направени ?Затварят бул Витоша а същото време коли обикалят площада около Света Неделя ?Борисовата градина е пълна с коли кеф ти от тенесисти който явно са инвалиди и не могат да стигнат до кортовете пеша!Кеф ти "умни " футболисти паркиращи в грубо нарушение на правилата точно пред стадион Васил Левски та даже и 2 бариери са сложили в кръстовище !Това инвалиди ли са или спиртисти че за спортисти не се сещам !Орлов мост тесен тротоар жълта маркировка обаче някой е сложил асвалт върху част от маркировката и знак Служебен абонамент и вече върху тртоарите е позволено да паркираш ?
  • 8 Конник

    1 0 Отговор
    На пъпа на географията нямаш нужда от автомобил! Там и пеша можеш. Още по добре е да стане пешеходна алея.