Отидете към основна версия

6 395 11

С колко вдига цената на имота наличието на басейн

  • испания-
  • жилище-
  • басейн-
  • цена-
  • разлика

За Испания този процент е 46.2%

Снимка: Shutterstock

Жилище, разположено в комплекс с басейн, ще струва на купувача с 46.2% повече спрямо същия имот, но без него, сочат данните на сайта idealista. Басейн има в 20.4% от обявите, които платформата предлага.

Лерида в Каталуния е градът, в който разликата в цената за жилище с и без басейн е най-висока - 113%. За Барселона този процент е 112.3%, а на трето място е Тарагона - 80.7%.

Най-нисък този показател е в Мадрид - 15.9% минималната разлика се обяснява с подхода на строителство приложен в испанската столица. През последните години новите райони се строят с общи зони, докато в същото време развитието на Барселона е ограничено най-вече поради географския фактор. От друга страна - там винаги плажът е на една ръка разстояние. Между другото на повечето жители на Барселона не им е до басейн.

Най-много имоти с басейн се оферират в Аликанте - 31.6%. на второ място е Сюдад Реал - 25.3%, а на трето - Логроньо с 24.4%. Следват Авила (21.7%), Палма (20.7%) и Мадрид (19%).

В северната част на Испания са разположени най-малък брой жилища с басейн.

Що се отнася до разликата в цените, но лидер в тази класация е Андалусия с показател 83.9%. Следва Естремадура - 65.3% и Арагон - 61.2%.

Друг съществен фактор, от който зависи цената, е броят на населението в съответния град. Така например, жилище в градче с под 5000 души население, ще струва с 52% по-евтино спрямо същия имот в голям испански град.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини