Last news in Fakti

21 Септември, 2020 10:37 6 381 11

С колко вдига цената на имота наличието на басейн

  • испания-
  • жилище-
  • басейн-
  • цена-
  • разлика

За Испания този процент е 46.2%

С колко вдига цената на имота наличието на басейн - 1
Снимка: Shutterstock

Жилище, разположено в комплекс с басейн, ще струва на купувача с 46.2% повече спрямо същия имот, но без него, сочат данните на сайта idealista. Басейн има в 20.4% от обявите, които платформата предлага.

Лерида в Каталуния е градът, в който разликата в цената за жилище с и без басейн е най-висока - 113%. За Барселона този процент е 112.3%, а на трето място е Тарагона - 80.7%.

Най-нисък този показател е в Мадрид - 15.9% минималната разлика се обяснява с подхода на строителство приложен в испанската столица. През последните години новите райони се строят с общи зони, докато в същото време развитието на Барселона е ограничено най-вече поради географския фактор. От друга страна - там винаги плажът е на една ръка разстояние. Между другото на повечето жители на Барселона не им е до басейн.

Най-много имоти с басейн се оферират в Аликанте - 31.6%. на второ място е Сюдад Реал - 25.3%, а на трето - Логроньо с 24.4%. Следват Авила (21.7%), Палма (20.7%) и Мадрид (19%).

В северната част на Испания са разположени най-малък брой жилища с басейн.

Що се отнася до разликата в цените, но лидер в тази класация е Андалусия с показател 83.9%. Следва Естремадура - 65.3% и Арагон - 61.2%.

Друг съществен фактор, от който зависи цената, е броят на населението в съответния град. Така например, жилище в градче с под 5000 души население, ще струва с 52% по-евтино спрямо същия имот в голям испански град.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В Испания

    15 0 Отговор
    между блоковото пространство мадово с басейни и добре подредени графинки и прочие, който е кацал със самолет в Мадрид и Валенсия знар как пред всяка къща или блок има басейн. Испания е красота. Голямият въпрос какво предлагат панелите с бурените в София между блоковете и лунния пейзаж за средна цена от 1700евро/кв???
  • 2 гост

    5 1 Отговор
    А с колко се вдига цената на поддръжката? А данъците?
  • 3 Нейсе

    11 2 Отговор
    В ГДР още по соца басейни имаше във всеки квартал. Без да струва "майка си и баща си" . Затова и резултатите им в плуването бяха впечатляващи на световно и олимпийско ниво. Сега на разни "бъбреци" и джакузита им викат басейн-)))

    Коментиран от #4

  • 4 Приятелю

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "Нейсе":

    чети статията - тук не става въпрос за квартален басейн, а за басейн към имот-какво Гдр те гони там преди да падне соца освен кал и павета друго не са виждали ти говориш за басейни!!!

    Коментиран от #6

  • 5 8дд8

    14 0 Отговор
    НЯкой може ли да ми каже, как тази статия е ползна за нас, обикновените българи? За Бойко и Цецо може да е полезна, ама те едва ли четат новини тук.
    По-добре напишете защо се вдигат цените на сиренето без мляко, киселото мляко без мляко, кренвиршите при производството на които не е постадало ни едно животно и т.н.

    Коментиран от #11

  • 6 Не сме приятели

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Приятелю":

    Всъщност ти не знаеш за какво говориш.Аз неосведомени приятели нямам. По-добре не пиши да не ти се смеят хората-))

    Коментиран от #7

  • 7 Не си

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Не сме приятели":

    харесвай сам коментарите ГДР господин не стъпвал никъде през живота си, а за кърмен с това колко е велика Германия и ти Комунистищеска Германия - намери си работа и пообиколи света малко. Поздрави от Хайделберг, не Изтощна Германия. Маправи една баня на басейна сега, ако го намериш
  • 8 Ееее

    1 2 Отговор
    Тенис корда вдига цената на имота много повече от басейна.
  • 9 Радо

    5 0 Отговор
    Ако има и 2-3 бамбини по монокини в басейна, цената на имота се вдига минимум с 300%.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мисирков

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "8дд8":

    Мисирки, сър.