Отидете към основна версия

3 933 8

Промениха статута на атрактивни имоти

  • правителство-
  • решение-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут

Обявиха 13 сгради за частна държавна собственост

Снимка: БГНЕС

По решение на правителството от Министерството на вътрешните работи, поради отпаднала нужда за ведомството, се отнема правото на управление върху част от имот - публична държавна собственост и се предоставя на Областния управител на Пазарджик. Имотът се намира в гр. Пазарджик, ул. „Екзарх Йосиф“ № 2 и представлява помещение с площ 31,5 кв. м, разположено на втория етаж в административна сграда в града.
Съгласно друго правителствено решение се учредява възмездно безсрочен сервитут за изграждане и обслужване на три вида водопроводи и ел. кабел за обект: „Водоснабдяване на селищно образувание „Кироолу“ - Сливен“. Сервитутът е върху поземлени имоти в горски територии - публична държавна собственост, в землището на гр. Сливен, с обща площ на сервитутната зона 1,300 дка.

Министерският съвет прие също Решение за даване на съгласие за апортиране на имот - частна държавна собственост, находящ се в гр. Бургас, в капитала на „Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД (НКИЗ), гр. София, който в последствие да премине в капитала на „Индустриален и Логистичен Парк - Бургас" АД. Мотивът за взетото решение е изчерпване на капацитета на свободните площи в „Индустриален и Логистичен Парк - Бургас" АД, което налага да се търсят нови терени, подходящи за развитие на индустриална зона. С дейността си „Индустриален и Логистичен Парк-Бургас" АД допринася за стабилното икономическо развитие на Бургас и региона, чрез насърчаване на инвестициите в различните отрасли, подобряването на инфраструктурата, с цел привличане на чуждестранни и местни инвестиции.

За частна държавна собственост бяха обявени общо 13 сгради, разположени в с. Борущица, област Стара Загора, с. Ясеновец, област Разград, с. Венчан, област Варна, с. Ново Ботево, област Добрич и гр. Провадия, област Варна. Правителството даде съгласието си те да бъдат премахнати от активите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ заради отпадналата необходимост от използването им, както и лошото им конструктивно състояние. Сградите нямат функционално и технологично значение за железопътните превози, както и в тях не са разположени обекти на железопътната инфраструктура, съгласно § 1, т. 1 от Допълнителните разпоредби на Закона за железопътния транспорт.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.

Свързани новини