23 Септември, 2020 22:10 3 920 8

Промениха статута на атрактивни имоти

  • правителство-
  • решение-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут

Обявиха 13 сгради за частна държавна собственост

Промениха статута на атрактивни имоти - 1
Снимка: БГНЕС

По решение на правителството от Министерството на вътрешните работи, поради отпаднала нужда за ведомството, се отнема правото на управление върху част от имот - публична държавна собственост и се предоставя на Областния управител на Пазарджик. Имотът се намира в гр. Пазарджик, ул. „Екзарх Йосиф“ № 2 и представлява помещение с площ 31,5 кв. м, разположено на втория етаж в административна сграда в града.
Съгласно друго правителствено решение се учредява възмездно безсрочен сервитут за изграждане и обслужване на три вида водопроводи и ел. кабел за обект: „Водоснабдяване на селищно образувание „Кироолу“ - Сливен“. Сервитутът е върху поземлени имоти в горски територии - публична държавна собственост, в землището на гр. Сливен, с обща площ на сервитутната зона 1,300 дка.

Министерският съвет прие също Решение за даване на съгласие за апортиране на имот - частна държавна собственост, находящ се в гр. Бургас, в капитала на „Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД (НКИЗ), гр. София, който в последствие да премине в капитала на „Индустриален и Логистичен Парк - Бургас" АД. Мотивът за взетото решение е изчерпване на капацитета на свободните площи в „Индустриален и Логистичен Парк - Бургас" АД, което налага да се търсят нови терени, подходящи за развитие на индустриална зона. С дейността си „Индустриален и Логистичен Парк-Бургас" АД допринася за стабилното икономическо развитие на Бургас и региона, чрез насърчаване на инвестициите в различните отрасли, подобряването на инфраструктурата, с цел привличане на чуждестранни и местни инвестиции.

За частна държавна собственост бяха обявени общо 13 сгради, разположени в с. Борущица, област Стара Загора, с. Ясеновец, област Разград, с. Венчан, област Варна, с. Ново Ботево, област Добрич и гр. Провадия, област Варна. Правителството даде съгласието си те да бъдат премахнати от активите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ заради отпадналата необходимост от използването им, както и лошото им конструктивно състояние. Сградите нямат функционално и технологично значение за железопътните превози, както и в тях не са разположени обекти на железопътната инфраструктура, съгласно § 1, т. 1 от Допълнителните разпоредби на Закона за железопътния транспорт.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като никога

    37 1 Отговор
    Така, както крадат ГЕРБ не е било. Кметовете им продадоха земеделските земи за стотинки, продадоха парцели в защитени зони по черноморието, а сега пеодълават.

    Коментиран от #2

  • 2 Врачка

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "Като никога":

    Да крадат,Господ вижда и наказва.А и кофчег няма джобове и чекмежета.Съд ще има ,ако не на този на онзи свят със сигурност.
  • 3 електорална 1

    20 1 Отговор
    Голямо пазаруване на гласове пада сега.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Всичко е

    14 2 Отговор
    ДАЛАВЕРА. В скоро време и сградата на НС ще продадат. Те дупетатите отдавна са се продали. Продавайте смело скъпи управляващи и ударете кипенците на държавата.
  • 6 Стрелата

    8 1 Отговор
    Крадиии Крадиии няма времеее
  • 7 8347

    1 2 Отговор
    Голям боза, Антония.
    Разбирате от имоти, колкото от български език, т.е. нищо.
    Къде е "атрактивността", млада госпожо? Това понятие има точно определен смисъл, която Вие съвсем не схващате.
    Сливен, Пазарджик, Борущица, област Стара Загора, с. Ясеновец, област Разград, с. Венчан, област Варна, с. Ново Ботево, област Добрич и гр. Провадия, област Варна.
    Там пазар на имоти няма. Което пък няма как да ги прави атрактивни.
    Един вид
  • 8 Грабежа

    5 0 Отговор
    продължава!