Отидете към основна версия

9 920 15

Инвеститорите във Велико Търново се активизираха

  • велико търново-
  • жилища-
  • строителство-
  • нси-
  • imot.bg

Ръст от 11% в новото строителство

Близо 100 е броят на оферираните към момента жилища в строеж във Велико Търново, сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Най-силно предлагане има при дву- и тристайните апартаменти. Цената на гарсониерите варира между 25 000 EUR и 26 500 EUR. Големината им е малко над 40 кв.м. Всичките са в центъра на града. Двустайните са между 65 и 80 кв.м, а цените започват от 41 000 EUR. Акация, Бузлуджа и Картала, както и централната градска част, са районите, в които могат да бъдат купени жилища в етап на строеж. Цената при тристайните започва от 51 000 EUR. Срещу въпросната сума клиентът получава тухлено жилище с разгъната застроена площ от 86 кв.м.

Най-скъпият офериран имот в строеж се намира в центъра. Разгънатата му застроена площ е 147 кв.м, а цената е 93 900 EUR. Жилището разполага с тераса от 48 кв.м.

От Националния статистически институт също отчитат ръст в новото строителство. За третото тримесечие той е 11% спрямо същия период на 2019 г. За периода юли-септември е започнало изграждането на 30 жилищни сгради с 95 апартамента в тях.

Жилищата не са единственият сегмент от недвижимите имоти, в който се наблюдава ръст в строителството. През текущата година започна изграждането и на редица промишлени обекти. Според започнати, след намаляването на броя на обществените поръчки, строителните фирми разчитат на рестарта на Националната програма за саниране на жилищни сгради.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.

Свързани новини