Отидете към основна версия

3 595 14

Колосален ремонт на Белия дом

  • белия дом-
  • сащ-
  • вашингтон-
  • ремонт-
  • бани-
  • джил байдън

Близо 1 млн. EUR за ремонт само на баните

Снимки: ЕРА/БГНЕС

Близо 1 млн. EUR ще бъдат похарчени за реновирането само на баните в Източното крило на Белия дом. Това сочат обществените поръчки, с които разполага сайтът TMZ. Обновяването е само част от ремонта, който ще извърши новата Първа дама на САЩ – Джил Байдън, след като се нанесе в сградата на Пенсилвания Авеню 1600 след броени дни. Ремонтът вероятно ще бъде извършен от компанията Holmes Mechanical Contractors, която и преди е реновирала част от емблематичната сграда. Баните също така ще бъдат „дълбоко почистени“ за сумата от 100 000 EUR.

По традиция всеки нов президент извършва ремонт на сградата по свои вкус, тъй като това ще е неговия дом за период от минимум 4 години.

В Източното крило на Белия дом също така са разположени частно кино, офисът на настоящата първа дама, където Джил вероятно ще прекара по-малко време от своите предшественици.

Предвижда се и дезинфекция на килимите в 132 стаи. Тя ще бъде извършена точно преди пристигането в сградата на новото семейство.

Мелания Тръмп също поиска основен ремонт на отделната си спалня преди 4 години, когато тя и Доналд Тръмп влизаха във владение на имота. Тогава обаче Доналд е определил цвета на стените в спалнята ѝ, припомня директорът на компания за събития Стефани Уинстън Уолкоф. Според нея, Белият дом не бил на нивото на това, което първата дама искала. След последния ремонт тя превръща своята част от Източното крило в свое собствено частно пространство, със спалня, съблекалня и тоалетка на разположение, освен частна фитнес зала.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Белият дом стигна дъното

    Президентът на Венецуела отправи критики към американската администрация, съобщи ТАСС. Според Николас Мадуро САЩ водят политика, с която ограничава ...
    14.01.2021
    7 410
    30