Отидете към основна версия

3 635 1

До 3 млрд. EUR ще достигнат инвестициите в имоти

  • португалия-
  • инвестиции-
  • жилища-
  • cbre-
  • пазар

Португалия ще излезе бързо от кризата

Снимка: Shutterstock

Независимо от негативното въздействие на пандемията, предизвикана от коронавируса, интересът към португалския пазар на недвижими имоти остава висок. Причината са ниските лихви по ипотечните заеми и високата финансова ликвидност. „Жилищният сектор бързо ще се възстанови, веднага след като държавите започнат да излизат от кризата“, прогнозира Франциско Орта е Коста, управляващ директор на консултантската компания CBRE за Португалия.

От друга страна, компанията признава, че въздействието на пандемията води до „рязък спад“ и ще ограничи бързината, с която нараства местната икономика. Прогнозите сочат, че показателите на БВП на глава от населението от 2019 г. ще могат да бъдат отново достигнати в края на 2022-ра.

В момента на етап обработка и финализиране са сделки с имоти на обща стойност 2 млрд. EUR. Прогнозите са, че интересът от страна на чужденци към португалския имотен пазар ще се увеличи. Консултантите са на мнение, че инвестиционната възможност на местните купувачи също ще се подобри.

Активността в офис сегмента ще остане стабилна, в логистичния и туристически сектор – ще се възстанови с бърза скорост, в зависимост от региона, в който се намират имотите. От CBRE коментират, че „най-много имотите от първичния пазар ще гарантират стабилност на пазара през текущата година, въпреки че цените да могат леко да се понижат, особено на вторичния пазар“.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини