1 Март, 2021 13:21 3 625 1

До 3 млрд. EUR ще достигнат инвестициите в имоти

  • португалия-
  • инвестиции-
  • жилища-
  • cbre-
  • пазар

Португалия ще излезе бързо от кризата

До 3 млрд. EUR ще достигнат инвестициите в имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Независимо от негативното въздействие на пандемията, предизвикана от коронавируса, интересът към португалския пазар на недвижими имоти остава висок. Причината са ниските лихви по ипотечните заеми и високата финансова ликвидност. „Жилищният сектор бързо ще се възстанови, веднага след като държавите започнат да излизат от кризата“, прогнозира Франциско Орта е Коста, управляващ директор на консултантската компания CBRE за Португалия.

От друга страна, компанията признава, че въздействието на пандемията води до „рязък спад“ и ще ограничи бързината, с която нараства местната икономика. Прогнозите сочат, че показателите на БВП на глава от населението от 2019 г. ще могат да бъдат отново достигнати в края на 2022-ра.

В момента на етап обработка и финализиране са сделки с имоти на обща стойност 2 млрд. EUR. Прогнозите са, че интересът от страна на чужденци към португалския имотен пазар ще се увеличи. Консултантите са на мнение, че инвестиционната възможност на местните купувачи също ще се подобри.

Активността в офис сегмента ще остане стабилна, в логистичния и туристически сектор – ще се възстанови с бърза скорост, в зависимост от региона, в който се намират имотите. От CBRE коментират, че „най-много имотите от първичния пазар ще гарантират стабилност на пазара през текущата година, въпреки че цените да могат леко да се понижат, особено на вторичния пазар“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха..

    3 7 Отговор
    Парите се обезценяват на всеки час,нямат покритие със Стоката,тя е в Русия - мачкай Вова!