Last news in Fakti

2 Март, 2022 09:21 3 168 3

Наемите растат - Март 2022

  • португалия-
  • жилища-
  • наем-
  • цени

Най-силно е поскъпването в Лисабон

Наемите растат - Март 2022 - 1
Снимка: Shutterstock

Средната наемна цена на жилищата в Португалия в края на февруари 2022 г. е 10.9 EUR/кв.м. На тримесечна база увеличението е 1.8%, сочат данните на ценовия индекс на Idealista. През февруари едва в три португалски региона наемните нива са се понижили. На първо място това е Алгавре – 1.5%. Следват Алентеж и автономният регион Мадейра, съответно с 1.1% и 0.4%.

В другия край на класацията е Азорският автономен регион, където наемните нива на жилищата са се повишили с 1.6%. Лисабон е на второ място с ръст от 1.4%. В централната част на португалската столица поскъпването е 1.1%, а в северната – 0,5%. Най-евтините жилища могат да се наемат в Алентеж и в Азорския автономен регион. Цените на месец са съответно 7.1 EUR/кв.м и 7.2 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуйчо

    2 2 Отговор
    В очакване на украинките.
  • 2 Гост

    5 1 Отговор
    Много кухо с лисабонските наеми!!!
  • 3 БГ брокер

    6 1 Отговор
    От една седмица, никой не ми се е обаждал за огледи. Не мога да разбера защо ?