Отидете към основна версия

19 172 19

Известни братя изкупуват къщи в това село

  • енчев-
  • белащица-
  • имоти-
  • болница-
  • къщи-
  • изкупуване

Братята Ангел и Невен Енчеви строят болница в Белащица

"Водите, които се изливат по улиците от резиденцията на Ангел и Невен Енчеви в Белащица, не са фекални. Енчеви имат пречиствателна станция със сертификат от ЕС, с утайници, които пречистват водата“, съобщи кметът на селото Костадин Николов. В това са го уверили самите братя Енчеви, след като се е срещнал с тях във връзка с жалбите на хората. Николов приема и други сигнали на жителите на селото във връзка с резиденцията, но не може да предприеме каквото и да е действие, тъй като всичко изглежда законно.

Костадин Николов каза още, че до него е достигнала и подписка на недоволни от селото заради улицата, която системно се залива с вода и е разрушена от големите строителни машини, които ежедневно минават оттам. Улиците около резиденцията обаче са извън урбанизираната територия на селото, уточнява за Plovdiv24.bg

В момента близо до бутиковия хотел се строи още нещо грандиозно. Говори се, че това ще е нова болница. Кметът на Белащица Костадин Николов посочи, че срещу бизнеса на Енчеви са се настроили най-вече хората, които имат къщи близо до имението му, защото явно шумът от преминаването на големите бетоновози и прахът след тях им пречи. Пречи им и шумът, достигащ от резиденцията след големи събития. Именно по тази причина вероятно братя Енчеви вече са изкупили почти всички къщи около имението.

Те си имат разрешения за всичко от съответните институции и от "много високо ниво“, по думите на кмета. "Опитах веднъж и говорих по проблемите на хората с д-р Невен Енчев, но след това той спря да ми вдига телефона“, каза Костадин Николов.

Пишем този материал, тъй като в редакцията ни постъпиха писма от местни жители на Белащица, които питат кой дава право на Енчеви да изливат фекалните води на улицата. "Сигурно ви е ясно, че не се изсипват за пръв път на улиците след комплекса! Моля за реакция на институциите по случая и конкретика докога ще продължат своеволията на уважаемия доктор“, пишат хората.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 22 гласа.

Свързани новини