Отидете към основна версия

4 644 11

Само в България: Развалят едно хубаво нещо, за да сложат друго

  • силистра-
  • велоалея-
  • блок-
  • протест-
  • зелени площи

Велоалея на мястото на градинка

Инфраструктурните аномалии у нас продължават. Този път адресът е жилищен блок в Силистра. На сантиметри от него е изградена велоалея на мястото на зелени площи „Никакво отстояние няма, тя самата алея за велосипедистите влиза в блока. Колоездачите ще се ръкостискат със собствениците тук ли?“, пита Петранка Петрова, която живее в блока.

„Минава точно на 10 сантиметра от жилищната кооперация. И какви велосипедисти ще минат от тук?“, допълни Мирослав Върбанов, цитиран от bTV.

Живущите са подали сигнал в общината, но от там из заявяват, че проектът е обнародван на сайта им още през 2020 г. и е съгласуван с всички отговорни институции, а законът е спазен.

Още веднъж искам да се извиня на тези граждани за неудобствата, които им създаваме, но като се погледне макрорамката, като се видят предимствата и обществения интерес, така да го кажем, всеки може да направи малко компромиси със своите лични изисквания“, казва заместник-кметът на община Силистра инж. Тихомир Борачев.

Хората казват, че не са били предупредени за новата алея. Така сега градинката пред блока им, за която са се грижели, е съсипана.

От общината признават, че са допуснали грешка. „Ще водим специални разговори с гражданите на местата, където предстои да бъдат изграждани“, казва зам.-кметът на община Силистра.

Местната власт планира да построи още повече от 7 километра велоалеи - със соларен парк със зарядни станции.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.

Свързани новини

  • Силистра с нова важна придобивка

    Символично в Силистра беше направена първа копка за нова сграда на Спешното отделение към областната болница. 900 000 лв. е инвестицията от Министерст ...
    11.08.2021
    3 843
    1
  • Исторически имот се руши

    От фасадата на Художествената галерия в Силистра падат огромни парчета. Догодина сградата навършва 130 години. Не е ремонтирана отдавна, а от години т ...
    10.03.2021
    3 011
    3