Last news in Fakti

8 Юни, 2021 11:43 4 636 11

Само в България: Развалят едно хубаво нещо, за да сложат друго

  • силистра-
  • велоалея-
  • блок-
  • протест-
  • зелени площи

Велоалея на мястото на градинка

Инфраструктурните аномалии у нас продължават. Този път адресът е жилищен блок в Силистра. На сантиметри от него е изградена велоалея на мястото на зелени площи „Никакво отстояние няма, тя самата алея за велосипедистите влиза в блока. Колоездачите ще се ръкостискат със собствениците тук ли?“, пита Петранка Петрова, която живее в блока.

„Минава точно на 10 сантиметра от жилищната кооперация. И какви велосипедисти ще минат от тук?“, допълни Мирослав Върбанов, цитиран от bTV.

Живущите са подали сигнал в общината, но от там из заявяват, че проектът е обнародван на сайта им още през 2020 г. и е съгласуван с всички отговорни институции, а законът е спазен.

Още веднъж искам да се извиня на тези граждани за неудобствата, които им създаваме, но като се погледне макрорамката, като се видят предимствата и обществения интерес, така да го кажем, всеки може да направи малко компромиси със своите лични изисквания“, казва заместник-кметът на община Силистра инж. Тихомир Борачев.

Хората казват, че не са били предупредени за новата алея. Така сега градинката пред блока им, за която са се грижели, е съсипана.

От общината признават, че са допуснали грешка. „Ще водим специални разговори с гражданите на местата, където предстои да бъдат изграждани“, казва зам.-кметът на община Силистра.

Местната власт планира да построи още повече от 7 километра велоалеи - със соларен парк със зарядни станции.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ззз

    38 0 Отговор
    Важното е да се усвоят едни пари

    Коментиран от #8

  • 2 Вилиджър

    25 1 Отговор
    Купихме вила в Рударци, но се оказа че пътят се ремонтира вече три години. Теи пъти зариват и разкопават пътя за поставяне на водопровод, кабели, сега вече не знаем какво се слага, но всичко е трагедия за герберския кмет!

    Коментиран от #9

  • 3 Явно

    6 1 Отговор
    Няма кой да ви чете заглавията
  • 4 МАФИЯ НА ББ

    21 1 Отговор
    КМЕТА ВИ ОТ ГЕРБ ЛИ Е????? АКО ДА ,ТОВА ОБЕСНЯВА ВСИЧКИ ГЛУПОСТИ И КРАЖБИ. ПИТАЯ КМЕТА ВИ КОЛКО КРАДНАХА ОТ САНИРАНЕТО??????????
  • 5 Наркос

    12 1 Отговор
    Нали се сещате , че определени строителни фирми ще направят алеята със същите тези пари взети от хората, които не искат алея ,) 99% от хората са съгласни, че не искаме тези алеи ....
  • 6 поглед

    6 1 Отговор
    За кмета и заместника му от БСП - Борачев - няма закони.Всичко в Община Силистра им е като бащиния. Искаме същите да си подадат оставките.
  • 7 Гост

    1 3 Отговор
    Сега чалгарчето славчо и комунетата ше ви направят живота по хубав,ше потекът реки от мед и масло ха ха
  • 8 ахъ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ззз":

    7 000 000
  • 9 Пешо

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Вилиджър":

    Кмета на община Перник е от БСП, той се разпорежда с парите на общината, включително с ремонта на общинските пътища. От селският кмет на Рударци не зависи почти нищо, той няма бюджет.
  • 10 Съдията Дред

    7 0 Отговор
    Като в София с нафандъчените велоалеи, стесниха улиците от 2 на 1 платно в посока на движение, няма възможност за престрояване, и при наличие на секционен светофар за завой , ако отпред чака една кола да завие, чакат всички, независимо , че за направо свети зелено. Много екологично, няма що, да пърпорят таралясници на место. Но пък парите са усвоени. Или пък там, където направиха велоалеи на тротоарите, не могат да се разминат двама души пеша, без да навлязат във велоалеята, с опасността някой льоло на велосипед или тротинетка да го блъсне. Щото има идиоти, дето смятат, че след като са им начертали велоалея, могат да карат със скорост като за писта.
  • 11 ДОКО

    0 0 Отговор
    ЕМИ КАК ДА ГЕПИМ КИНТИТЕ А...ВИЕ МАЙ НИ СЕ ПОДИГРАВАТЕ..НЕМА НАЧИН..