Отидете към основна версия

61 035 30

Затварят голяма част от втория най-голям град у нас

  • пловдив-
  • ремонти-
  • проекти

Започва реализирането на голям проект в Пловдив

Снимка: М. Богданова ©

"Почти целият град се превръща в строителна площадка, тъй като започва реализацията на голям проект в Пловдив“, съобщиха от общината. Продължителността на ремонтните дейности, които ще се извършват поетапно е 30 месеца.

Три са етапите на проекта, обособени са три позиции. „По първата позиция са заделени 3 200 000 лева. Те са за улична мрежа, благоустройство и паркиране на бул. "Санкт Петербург" - пълна инфраструктура и зелена зона, както и на ул. "Тодор Гатев". По тази позиция срокът на изпълнение е 180 работни дни, каза заместник-кметът Пламен Райчев на пресконференция.

Втората позиция е реконструкция на ул. "Лев Толстой", от ул. "Радко Димитриев" до "Богомил". Стойността е 1 730 000 лева. Тази позиция трябва да се изпълни за 120 дни.

Третата позиция е рехабилитация на ул. "Богомил" и ул. "Радко Димитриев". Стойността на рехабилитацията е 6 370 000 лева. Това трябва да бъде извършено за 177 дни. Целият срок за изпълнение на мегапроекта е 30 месеца, уточнява Trafficnews.bg.

Ръководителят на проекта Атанас Чилингиров каза, че ще останат отворени ленти, докато се работят бордюрите. При зададени срокове от 6 месеца реално няма да се затвори целият булевард "Санкт Петербург", а ще се прибегне към това само при фрезоване на стария асфалт и полагане на новата настилка.

При положение, че там няма да има полагане на водопроводи няма да е толкова инфарктна ситуацията, посочи Чилингиров. Строителите ще се съобразят с голямото натоварване и облекчаване на трафика и неудобствата, които биха причинили на гражданите. При работата по обектите ще се съобразят и с военните в участъците, които преминават през поделенията.

Днес ще бъде даден официално старт на реализацията на проект "Подобряване на градската среда в зона с потенциал за икономическо развитие "Гладно поле“ по ОП "Региони в растеж“ на обща стойност 11 886 112,50 лева. Реално работата там вече е започнала.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 50 гласа.

Свързани новини