Last news in Fakti

29 Септември, 2021 07:21 8 053 4

Община продава още жилищни парцели

  • пловдив-
  • парцели-
  • продажба-
  • община-
  • жилища

Терените се намират в Пловдив и са с големина между 150 и 400 кв.м

Община Пловдив предлага на местния парламент да пуска на търгове различни „петна” по картата, които са атрактивни за жилищно застрояване. До този момент политиката на градската администрация е да продава малки парцели между 150 и 400 кв.м, които изглеждат като „изкарани” за определени инвеститори.

Един от големите проблеми с презастрояването в града, за който не се говори, е именно изникването на 5-6-етажни кооперации на места, на които е имало малки къщи на тесни улички. Освен големите комплекси именно този вид строително създава огромни проблеми в район „Южен”, „Централен”, а вече и в „Западен”.

Два от новите парцела, които Община Пловдив иска да продаде са именно там, уточнява Trafficnews. Най-големият от тях се намира на бул. „Никола Вапцаров” 9, който е от 401 кв.м. Той се намира между две новопостроени кооперации, на метри от парк и болница МБАЛ „Св. Панталеймон”. Там от години има междусъседски войни за паркоместа, като в един момент дори бе намесена и болницата в скандала. В момента общинският парцел се използва именно за паркиране от живеещите в района. Скоро обаче между двата калкана ще изникне нова голяма кооперация. Началната цена на имота е 386 хиляди лева.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Надежда- 3

    9 2 Отговор
    А кмета на кв. Надежда София взе общински обществен паркинг и го даде на неговия приближен който усфоява вс общински поръчки да го направи платен паркинг!
  • 2 456

    25 2 Отговор
    А защо на такива парцели са не се направят детски площадки или спортни съоръжения? Защо трябва да са блокове? Мини парче, нещо зелено за отдих например. Пловдив не позволявай те да ви затварят. Имате нужда от въздух и пространство.

    Коментиран от #3

  • 3 пешо

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "456":

    защото "комОнизмът си отиде, спете спокойно, деца".
    както казал оня, "не може хем "ламборгини", хем задна седалка".
    попържайте княза, берете плодовете на "пазарната" икономика и рупайте банани.
    толкоз.
  • 4 Коментар

    11 4 Отговор
    От край време (главно по тиквено време) в големите градове се презастроява с цел облага на група хора, сред които и онези в парламента!!!
    Мафията у нас си има държава и я опосква и унищожава по всеки възможен начин!!!
    Как може да построиш жилищен комплекс и да не осигуриш поне по 1 парко място на апартамент??? Някои строителни тарикати от тези т.нар. "комплекси" (общежития), си позволяват дори да продават отделно паркоместата, сякаш са допълнителен имот към сградата независимо, че законът е категоричен при жилищните сгради ,че трябва да има осигурени паркоместа (щото не можеш да си купиш кола без врати)????!!!!!! Естествено не бил виновен ядящия баницата, а онзи който му я дава!!! С други думи, главните архитекти, кметовете, общинските съветници, прокурори, съдии, адвокати, нотариуси, политици и прочие, трябва да бъдат обстойно разследвани и опандизени, ако се докажат нарушения!!!
    Крайно време е държавните служители да осъзнаят, че са там за да вършат работа за народа, а не лично за себе си!!!
    Един ден ще има взривове и събаряне на бетонът на мафията!!!
    Уважаеми некорумпирани журналисти ето ви тема за репортаж: "Бетонът на мафията в България"!!! Вижте морето, вижте планинските курорти, вижте и големите градове, как наливат с огромни количества, без да им пука за последствия, или за някакви международни изисквания!!!