Отидете към основна версия

12 939 12

Най-важният фактор за покупка на имот

  • атина-
  • гърция-
  • жилища-
  • цени-
  • фактор-
  • море

За купувачите в Атина това е изгледът към морето

Снимка: Shutterstock

За повечето купувачи, които си търсят жилище в южните райони на Атина най-важният фактор е имотът им да има изглед към морето, както и разстоянието до брега да е малко, сочи проучване на консултантската компания E-Real Estates. „В редица южни квартали на гръцката столица цените на жилищата, построени в периода 1980-2000 гг., са близки до тези на новото строителство. Малко обаче са предложенията на имоти, които се намират в тази част на града. Става дума за жилища с площ между 90 и 110 кв.м“, казва Фемис Бакас, председател на E-Real Estates.

Търсенето на къщи и жилища по южното крайбрежие на Атина – от порта Пирей до Суниона, е особено високо, тъй като мястото е привлекателно както за местното население, така и за чужденците. Най-скъпи са жилищата във Вулиагмен, построени след 2011 г. Цената на квадратен метър варира между 8500 и 10 000 EUR. Аналогични имоти в Кавури могат да бъдат купени на цени между 6000 и 7800 EUR.

В Глифад цената е между 3200 и 4200 EUR/кв.м. Там обаче жилищният фонд е по-стар.Повечето сгради са построени в периода 1980-1990 гг.

„Новопостроените жилища са в района на зоната за голф. Цените са по-високи, но имотите разполагат с частен басейн на балконите, обща фитнес зала, а също така и големи дневни. Общата картина, която се наблюдава сред имотите, построени след 2005 г., показа че повечето сгради са луксозно изпълнение със съвременен дизайн“, допълва Бакас.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.

Свързани новини