Отидете към основна версия

3 957 6

Започна реализацията на един от най-големите инфраструктурни проекти

  • пловдив-
  • воден цикъл-
  • инвестиция

Водният цикъл обхваща булевард "Дунав“ и "Брезовско шосе“ в Пловдив

Започнаха строителните дейности по Водния проект, които обхващат булевард "Дунав“ и "Брезовско шосе“ в Пловдив. Стартът беше даден от заместник-кмета Пламен Райчев в присъствието на представители на надзора и изпълнителя на проекта. Колекторът е дълъг около 3 км и ще започне от това място по ул. "Брезовска", през бул. "Дунав", до кръстовището на Голямоконарско шосе, пояснява Райчев, цитиран от Plovdiv24.bg. "Труден проект е това, без аналог в България, сечението на тръбите е 2-5 м в началото. Успоредно с това ще се подменят и водопроводи по протежението на целия обект. Ще се работи в западното платно на "Брезовска" и в северното на "Дунав", на етапи от кръстовище до кръстовище, да не се затруднява движението по булеварда, който е доста натоварен.

Към настоящия момент са завършени на 100% 1 и 1.-2 етап от монтажните работи в района на Захарна фабрика и карето около хотел "Санкт Петербург", повече от 40 улици са направени там, около "Карловска" също е завършено на 100%. По този подобект до януари догодина трябва да завършим, това е около Новотела и Панаира. Там също е свършена около 80% от работата.

На Пречиствателната станция работят над 150 работника, 5 кулокрана има, надяваме се също да завършим в срок. Пусковият срок на обекта е 2023 година, надявам се безаварийно и в срок да завършим, дори имаме амбицията да изпреварим този срок. 18.5 млн. лева е стойността на обекта и 1.800 млн. лева съфинансиране от общината.

Амбицията ни е и двете улици да се рехабилитират цялостно – източната част на Брезовска" и южната на бул. "Дунав"", каза Пламен Райчев.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.

Свързани новини