Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 14:53 3 926 6

Започна реализацията на един от най-големите инфраструктурни проекти

  • пловдив-
  • воден цикъл-
  • инвестиция

Водният цикъл обхваща булевард "Дунав“ и "Брезовско шосе“ в Пловдив

Започнаха строителните дейности по Водния проект, които обхващат булевард "Дунав“ и "Брезовско шосе“ в Пловдив. Стартът беше даден от заместник-кмета Пламен Райчев в присъствието на представители на надзора и изпълнителя на проекта. Колекторът е дълъг около 3 км и ще започне от това място по ул. "Брезовска", през бул. "Дунав", до кръстовището на Голямоконарско шосе, пояснява Райчев, цитиран от Plovdiv24.bg. "Труден проект е това, без аналог в България, сечението на тръбите е 2-5 м в началото. Успоредно с това ще се подменят и водопроводи по протежението на целия обект. Ще се работи в западното платно на "Брезовска" и в северното на "Дунав", на етапи от кръстовище до кръстовище, да не се затруднява движението по булеварда, който е доста натоварен.

Към настоящия момент са завършени на 100% 1 и 1.-2 етап от монтажните работи в района на Захарна фабрика и карето около хотел "Санкт Петербург", повече от 40 улици са направени там, около "Карловска" също е завършено на 100%. По този подобект до януари догодина трябва да завършим, това е около Новотела и Панаира. Там също е свършена около 80% от работата.

На Пречиствателната станция работят над 150 работника, 5 кулокрана има, надяваме се също да завършим в срок. Пусковият срок на обекта е 2023 година, надявам се безаварийно и в срок да завършим, дори имаме амбицията да изпреварим този срок. 18.5 млн. лева е стойността на обекта и 1.800 млн. лева съфинансиране от общината.

Амбицията ни е и двете улици да се рехабилитират цялостно – източната част на Брезовска" и южната на бул. "Дунав"", каза Пламен Райчев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    3 11 Отговор
    Браво, Бойко!
    Истински държавник
  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    9 4 Отговор
    Ужас, ще правят ремонт
    без да има отчисления за чекмеджето на Тиквата...
  • 3 Мдааа

    7 1 Отговор
    Огромен, бе. Цели три км. Виж тръба с 5 м диаметър е супер сериозно, а диаметърът е такъв понеже мисирката е мега тъ..
  • 4 dron

    8 0 Отговор
    По всяка вероятност геперастите са взели 50% данък винету
    и силно се съмнявам нещо да бъде направено като хората.
  • 5 гост

    6 1 Отговор
    Ех Тони, каква е тази тръба с 5 метра сечение ...

    Има една поговорка за морето и кофата ...
  • 6 Анатоли Стайков Маниполатор!!

    2 0 Отговор
    Помислих, че започват Тунел под Хималайте или мост над Гиблартар?? Изплаши ме!! Ато канализация 3км в Пловдив!! Успокоих се!!