Отидете към основна версия

2 438 13

Продажбата на тези абстрактни имоти набира скорост

  • метавселена-
  • виртуални имоти-
  • сделки

Продадени са виртуални имоти в метавселената на стойност 500 млн. USD

Снимка: Shutterstock

Общата сума, на която са продадени виртуални имоти в четирите най-големи метавселени, превиши през 2021 г. 500 млн. USD. На годишна база прогнозата на анализаторската компания MetaMetric Solutions е пазарът да расте с 31%. През текущата година се очаква общият обем на реализирани сделки да достигне 1 млрд. USD.

През 2021-ва на четирите най-големи метавселени – Somnium, Cryptovoxels, Decentraland и Sandbox, са реализирани сделки на обща сума 501 млн. USD. Пикът в продажбите е бил през ноември, когато Facebook обяви, че се преименува на Meta Platforms и се концентрира върху развитието на собствена метавселена.

Така например, компанията Republic Realm купи земя в метавселената Sandbox за 3.4 млн. USD. Част от земята е използвана за изграждането на 100 виртуални острова с вили върху тях. 90 от тях са продадени в първия ден на търговия за 15 000 USD всеки, а към момента се препродават за по 100 000 USD всеки.

През януари на текущата година пазарът на виртуални недвижими имоти възлиза на 85 млн. USD. При такива темпове на развитие общите продажби за тази година могат да достигнат 1 млрд. USD, прогнозират експерти. На хоризонта в близките 6 години пазарът на виртуални недвижими имоти в метавселената ще нараства с 31% на годишна база.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Отивате в музей и купувате жилище

    Дубай, Абу Даби и Сеул може да са първите градове, които ще се появят в метавселената. Преди разработчиците създаваха само измислени светове или отдел ...
    16.09.2022
    1 827
    2
  • За пръв път на пазара на недвижими имоти

    Да си купиш виртуален имот в криптовалута. Това вече е факт. Сделката се реализира в онлайн пространството Dесеntrаlаnd. Цената на покупко-продажбата ...
    24.11.2021
    7 896
    7