Отидете към основна версия

61 773 29

Всеки четвърти планира да продаде жилището си

  • испания-
  • жилища-
  • собственици-
  • продажба

Това ще нажежи още повече испанския имотен пазар

Снимка: Shutterstock

Какъв е профила на собственика на имот в Испания? Отговор на този въпрос дава компанията за недвижими имоти Housell. Основният извод е, че всеки четвърти испанец възнамерява да продаде през текущата година жилището или къщата си.

Броят на собствениците, които искат сами да търсят купувач, се е увеличил със 70% през последните 4 години. В момента 49% от собствениците на жилища предпочитат да продават сами, докато 51% желаят да го направят чрез агенция за недвижими имоти.

69% от анкетираните обмислят да продадат жилището си поради необходимост от преместване. Докато останалите 31% решават да намерят купувач, за да спестят пари от комисионна.

45% от анкетираните признават, че основните пречки, пред които могат да се сблъскат при продажбата на жилище, са липсата на време и трудностите в процеса. Освен това 25% от испанците не продават, защото не знаят точно колко струва имотът им.

52% от тези, които първоначално са мислили да продадат жилището си са го правили. От тях 51% сами, а 49% чрез агенция за недвижими имоти.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 51 гласа.

Свързани новини