Last news in Fakti

2 Януари, 2022 12:11 6 221 7

Инвестициите в този сектор ще набират скорост през 2022 година

  • испания-
  • жилища-
  • цени-
  • прогноза

Поскъпването на имотите в Испания ще продължи

Инвестициите в този сектор ще набират скорост през 2022 година - 1
Снимка: Shutterstock

Средно с 4% ще поскъпнат жилищата в Испания през Новата година. Причините за това са две – поскъпването на строителните материали и блокирането на международната търговия във връзка с пандемията от коронавирус, посочват от CaixaBank.

Бумът, който се наблюдаваше в сектора през 2021 г., през новата ще се забави и ще бъде на нивата от преди пандемията. През миналата година пуснатите в експлоатация нови жилища не само надминаха нивата преди пандемията, но дори достигнаха пика от 2012 г. От CaixaBank предупреждават, че данните не отразяват текущото търсене, тъй като някои от проектите са започнали преди няколко години.

Сред перспективите за развитие на сектора на недвижими имоти, е ръстът в търсенето и намесата на европейските фондови реконструкции, които ще бъдат насочени за възстановяване на жилищния фонд. Анализаторите също така отбелязват, че благоприятните условия за финансиране ще продължат да поддържат инвестициите в имоти.

Ръстът на строителните материали и блокирането на международната търговия може да възпрепятстват бързото възстановяване в броя на предложения. По данни на Eurostat, разходите в сектора растат с над 12% на година, а цените на определени суровини с над 15%.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бомба със закъснител

    5 2 Отговор
    Много сълзи ще има тоя път.Повече от предния.Вдигнат ли се лихвите много хора ще фалират.Държави също.Гърция пак, но този път и Турция,Италия и може би Франция.
  • 2 Пако

    13 3 Отговор
    ГЛУПОСТИ,В ИСПАНИЯ ИМА ОГРОМЕН ИЗЛИШЪК ОТ ЖИЛИЩА ТЪЙ ЧЕ ТУК НЯМА ТАКЪВ ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ НЕДВИЖИМОСТ КОЕТО ДЪРЖИ ПАЗАРА ДОСТА УСТОЙЧИВ. ТУК МНОГО ИМОТИ СА ПО ЕВТИНИ ОТ БГ , ОСОБЕНО ТЪРГОВСКИТЕ ПЛОЩИ.
  • 3 БАЛОН

    9 4 Отговор
    2022 БАЛОН ЩЕ СЕ СПУКА
  • 4 Софянец стар

    6 4 Отговор
    Цените трябва да са нагоре още,всяка жаба да си знае гьола

    Коментиран от #6

  • 5 Инвеститор

    2 1 Отговор
    ХА ха , колко години ще чакате да се спука балона,гладни и жадни мишки.Още на дупка ми купувът апартаментите

    Коментиран от #7

  • 6 555

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Софянец стар":

    Бая млади жабета вадят по 15-20к на месец, старо жабе
  • 7 БАЛОН - ПУК

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Инвеститор":

    2022 БАЛОНА ЩЕ СЕ СПУКА !!!