Отидете към основна версия

2 777 13

РДНСК провери срутилата се стена на къща

  • хасково-
  • изпок-
  • къща-
  • рднск

Причината е изкоп в съседен парцел

РДНСК Хасково извърши проверка на място на аварията със срутената стена на къща, която е предизвикана от изкоп на строеж в съседство. Взета е цялата строителна документация на строеж „Смесена сграда“, който е 4-та категория и ще представлява четириетажна сграда. РДНСК Хасково издаде констативен акт, с който е образувано административно производство за издаване на заповед за незабавно спиране на строителството с изключение на дейностите свързани укрепване на изкопа и предотвратяване на бъдещи аварии.

В съответствие с Наредбата за обследване на авариите в строителството, РДНСК Хасково ще назначи техническа експертна комисия с участието на геолози и конструктори, която да установи нарушенията предизвикали причините за инцидента. Според разпоредбите на чл. 196 от ЗУТ в компетентността на кмета на община Хасково е да назначи експертна комисия, която да обследва конструктивната носимоспособност на компрометираната къща. На базата на конструктивните експертизи на общинската комисия ще се прецени дали тя може да бъде възстановена или ще се наложи да бъде премахната.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Проверяват рухнала стена на къща

    Комисия от община Хасково започва проверка за рухналата стена от къща в града. Инцидентът стана в събота вечерта. Обитателите не са пострадали. Семейс ...
    28.03.2022
    1 874
    10