Отидете към основна версия

2 173 0

Хиляди незаконни имоти в Кипър

  • кипър-
  • узаконяване-
  • имоти

Огромен проект е принудена да реализира Агенцията по кадастър в Кипър. Оказва, се че едно от условията за изход от кризата на страната се крие в узаконяването на хиляди обекти, построени през последните 30 години. Това ще налее в държавния бюджет огромна сума пари, посредством данъци.

„Цели квартали с луксозни постройки в Лимасол, Никозия и Ларнака са без разрешение за строеж и по документи се водят парцели и ливади”, обясни Кристос Стилианидис, прессекретар на правителството.

През април в Кипър бяха приети промени в данъчното законодателство. Правителството обещава да направи данъчните ставки по-справедливи към юни 2014 г., когато ще се получат новите данни от регионалните кадастрални служби. За да се справят с узаконяването на обектите служителите ще имат 12-часов работен ден. Между 1000 и 3000 решения за узаконяването на имоти се планира месечно да издава Агенцията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Не всичко е загубено

    Анализатори са убедени, че на пазара на недвижими имоти в Кипър съществуват няколко фактора, които са привлекателни за инвеститорите. „Един о ...
    11.10.2013
    1 897
    0