Отидете към основна версия

3 608 6

Съседите започват най-големия проект за социални жилища

  • турция-
  • социални жилища-
  • проект-
  • реджеп ердоган

Новият жилищен проект в Турция ще увеличи предлагането и ще спомогне за понижаване на наемите

Снимка: Shutterstock

Новият жилищен проект за изграждането на социални жилища в Турция ще увеличи предлагането и ще спомогне за намаляване на цените на наемите. „Това е най-големият проект за социални жилища в историята на страната“, казва турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Сградите, които ще бъдат построени по проекта, ще бъдат предлагани на първите купувачи на жилища при изгодни планове за плащане. „Някои от тези имоти ще бъдат дадени на пенсионери, роднини на ветерани, както и на младоженци“, уточни Ердоган. Работата по проекта е към своя край и подробностите ще бъдат оповестени публично този месец.

Всички нови социални жилища ще използват системи за възобновяема енергия. Сградите ще бъдат построени с безотпадни, енергоспестяващи и щадящи климата материали. „Нашата цел е да дадем тласък на строителния сектор и да предоставим на нашите граждани жилища на достъпни цени, като увеличим предлагането, което беше намалено по време на пандемията. Този проект ще допринесе и за по-ниски наемни цени“, подчерта президентът.

„Покачването на цените на имотите е „изкуствено“. Цените на желязото и цимента в момента са в спад“, каза министърът на околната среда, урбанизацията и изменението на климата Мурат Курум.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Свързани новини