Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Октомври, 2022 13:43 6 227 9

Руснаците с рекорд в южната ни съседка

  • турция-
  • руснаци-
  • украинци-
  • жилища-
  • сделки

Ръст от 200% при покупката на имоти в Турция

Руснаците с рекорд в южната ни съседка - 1
Снимка: М. Богданова ©

От януари до края на септември на текущата година броят на сделките с недвижими имоти с руснаци в Турция отчита ръст от 199% спрямо същия период на миналата година, сочат официалните данни на Турския статистически институт. Руските граждани са придобили 9311 жилища.

Сделките с чужденци за въпросния период отчитат ръст от 32.5% на годишна база, достигайки 49 644 броя покупко-продажби.

Още новини от Украйна

Истанбул остава най-предпочитаната дестинация за чужденците, като там са продадени 19 597 имота, или 40% от всички сделки с чужди граждани на територията на цяла Турция.

Второто най-предпочитано място е Анталия със сключени 14 656 сделки за покупко-продажба на имоти на чужденци. В Мерсин техният бой е 2596, а в столицата Анкара – 2295. В ТОП 5 влиза още и Бурса, където чужденци са придобили 1532 имота за периода януари.

Засилен интерес се наблюдава и от украинци. Там увеличението на сделките е 125% с придобити 1775 жилища на територията на Турция.

Най-голям интерес от страна на чужденци за придобиването на имоти в южната ни съседка има от граждани на Иран, Ирак, Германия, Казахстан, Афганистан и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А тука

    19 4 Отговор
    Ги продават щот се правим на интересни ей заради всякакви подложковчи и дирникодавци никога няма да се оправим

    Коментиран от #2

  • 2 😆😆😆

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "А тука":

    Е не, без братушките няма да се оправим 🤣 а с тях се оправяме отлично 🤣
  • 3 БЪЛГАРСКА ЗАВИСТ

    22 5 Отговор
    ЛЕЛЕЕЕЕЕЕ ОТКЪДЕ ТОЛКОВА ПАРИ ОТ ТЕЗИ БЕДНИ РУСНАЦИ
  • 4 бай Даньо

    9 2 Отговор
    Ганчо чака да дойдат "братушките" от северната граница па те от юг идват ....
  • 5 Кольо,

    8 9 Отговор
    Тези руснаци братушки които си купуват имоти в Турция и другаде са така наречените корупционери..
    И в Русия с честен труд нищо не става,освен крив и гърбат но не и богат!!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Летописец

    5 3 Отговор
    Нашите евроатлантически тъпанари изгоиха братушките . Явно руснаците им проваляха плановете за циганизация и арабизация на България .
  • 8 Анте

    0 2 Отговор
    Турското законодателство относно имоти собственост на чужденци е толкова хлъзгаво, че в близките години рушняците може да установят, че реално не притежават жилища в Турция. Най-добре рушняците да си живеят в русия, както им харесва, вместо да имат претенции, включително с нахлуване и война, към съседни, суверенни държави.
  • 9 Факт

    0 2 Отговор
    А бе чудя се защо руснаците бягат от държавата си...нали според Русофилите в русия е супер..пък народа им бяга от "хубавата си държава"..айде сега Русофилите спокойно можете да си съберете куфарите от България и да ходите в русия да купите пък техните домове..пожелавам ви страхотен живот там..и айде по бързо че много се бавите нещо..А Росия чака такива като вас с нетърпение..и без това и трябват ид-оти като вас да пращат на "купон" в Украйна...айде заминавайте по бързо че и без това само пречите на България да върви напред....ходете си в любимата ви Росия и не се връщайте повече тук...