Отидете към основна версия

10 055 13

Започна строителството на две детски градини в столичен квартал

  • детска градина-
  • строителство-
  • софия-
  • дианабад-
  • квартал

Общо 103 нови градински и яслени групи ще бъдат разкрити

Започна строителството на нови корпуси на две детски градини в столичния квартал "Дианабад", район "Изгрев" – 30-а и 49-а детски градини.

В София в момента се строят 22 сгради, като 4 други вече са завършени и предстои да бъдат въведени в експлоатация, припомня БНР. Общо 103 нови градински и яслени групи ще бъдат разкрити, обяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев:

"За район "Изгрев" това е четвъртата сграда, която се строи в момента. На есен трябва да бъдат готови всичките като петата, една от най-големите за 15 групи, попада в плана за зеления ринг и поради обжалването на градоустройствените процедури не може да започне строителството и на петата детска градина. Тези градини се изграждат по плана на г-жа Фандъкова, който много ясно, точно разписва в кои райони, там, където има най-много нуждаещи се, приоритетно ще се строят нови сгради, за да можем да отговорим на нарастващите потребности на града и неговите граждани, за да можем да сме сигурни, че бързо ще бъде навкасан недостигът".

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 15 гласа.

Свързани новини