Отидете към основна версия

4 419 11

Нулев интерес към санирането

  • саниране-
  • рила-
  • съсобствениците-
  • събрание-
  • интерес

Причината е невъзможността съсобствениците да се съберат и да вземат решение

Нулев е интересът към санирането на единствените три жилищни блока в гр. Рила, коментират от Общината. Причината е, че собствениците на жилища не могат да се съберат и да организират общо събрание и да стартират процедурите. Докато в Кюстендил и в Дупница интересът към санирането е огромен.

Два от блоковете в Рила, с население около 1200 жители, са 8-етажни, третия е 4-етажен, ведомствен на бившия цех за метални изделия към МК "Кремиковци". И трите са в един квартал, уточнява БНР. В единия от блоковете един апартамент имала Общината, но го продала.

И по Националната програма за енергийна ефективност преди години, по Програмата "Региони в растеж" и сега - по Програмата за саниране на жилищни сгради от Плана за възстановяване и устойчивост, интересът е нулев.

"Една част от апартаментите са празни, някои са в чужбина, други живеят, да речем в Благоевград, трети – просто имат още един апартамент в Рила. Няколко пъти ги събираме, за да им се обяснява, че може да им се помогне, какво трябва да се направи и т.н., но никакъв интерес", обяснява заместник-кметът на общината Лазар Чавков.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.

Свързани новини