Отидете към основна версия

1 998 16

С колко поскъпнаха жилищата в най-предпочитания от инвеститорите град

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • цени-
  • къщи

Дубай отчете ръст от 13% през миналата година и очаква поскъпване от 7% през текущата година

Снимка: Shutterstock

Пазарът на имоти в Дубай преживява силна 2022-ра година, като цените отчетоха значителен ръст от 13%, посочват пазарни анализатори от Zoom Property Insights. Средните цени на имотите в Дубай са достигнали 2910 USD/кв.м. През миналата година цените на жилищата и къщите са се повишили съответно с над 8,5% и 13%.

По-специално, сегментът на луксозни имоти процъфтява, а големите чуждестранни инвестиции вдигат рязко цените. Zoom Property Insights съобщава, че между четвъртото тримесечие на 2021 г. и четвъртото тримесечие на 2022 г. броят на луксозните имоти е нараснал с 88,9%. Това е най-високият ръст в света, като Маями и Токио са на 2-ро и 3-то място с ръст съответно от 30,8% и 17%.

„2022 г. беше страхотна година за сегмента на луксозните недвижими имоти и се очаква тази тенденция да продължи през 2023 г.“, казва Ата Шобейри, главен изпълнителен директор на Zoom Property

„Стартирането на различни нови проекти с ултра първокласни недвижими имоти ще продължи да привлича хора с високо състояние и чуждестранни инвеститори“, смята той.

Jumeirah, Downtown Dubai и Palm Jumeirah, с повишения на цените съответно над 3,3%, 2,5% и 2%, остават предпочитаният избор за апартаменти в Дубай.

За 2023 г. Zoom Property Insights прогнозира силен двуцифрен растеж от около 15% в основните райони на емирството, които обхващат районите Palm Jumeirah, Emirates Hills и Jumeirah Bay.

През 2023 г. средното увеличение на цените на основния жилищен пазар на емирството може да достигне до 7%.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини