Отидете към основна версия

2 988 6

Световноизвестни компании строят завод за 913 млн. USD

  • lg-
  • фабрика-
  • нвестиция

LG и Huayou Cobalt инвестират в производствена мощност за прекурсори

Снимка: Shutterstock

Южнокорейската LG Chem и китайската Huayou Cobalt инвестират 913 млн. USD в завод в Южна Корея за прекурсори, необходими за производството на автомобилни батерии, съобщиха от пресслужбата на LG Chem.

На 19 април компаниите ще подпишат меморандум за разбирателство. Съгласно споразумението, те ще създадат съвместно предприятие и ще инвестират 913 млн. USD до 2028 г. в завод, който ще бъде построен в южнокорейския национален индустриален парк Saemanggeum в провинция Jeollabuk-do.

Очаква се строителството да започне през 2023 г. До 2026 г. предприятието ще произвежда 50 000 тона прекурсори за автомобилни батерии годишно, планираният капацитет на завода е 100 000 тона годишно.

„Инвестицията в завода Semangeum ще укрепи нашите вериги за доставки чрез консолидиране на производството на катодни материали. LG Chem ще реагира проактивно на промените в динамичния глобален пазар и ще затвърди позицията си на водещ производител на батерийни клетки“, цитира пресслужбата директорът на LG Chem, както казва Шин Хак Чеол.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини