Отидете към основна версия

6 600 16

Търсенето на парцели тук скочи с 200%

  • турция-
  • парцели-
  • цени

Районът между Одрин и Истанбул е все по-популярен сред купувачите на земя

Снимка: М. Богданова ©

Интересът към закупуване на недвижими имоти в райони, далеч от Истанбул, нарасна след последните земетресения, които опустошиха югоизточния регион на Турция. Мнозина търсят алтернативи какво да правят, ако природно бедствие удари най-населения град в страната.

След земетресенията на 6 февруари интересът към земя в западната част на страната се е увеличил с 200%, коментират експерти по недвижими имоти, като призовават гражданите да инвестират с повишено внимание.

Според няколко специализирани компании на пазара райони, включително Silivri и Çatalca – вратата на Истанбул, а именно Çerkezköy Tekirdaga, както и кварталите Kırıklareli Vize, Pinarhisar, Lüleburgaz и Babaeski, са станали популярни сред купувачите на жилища.

Често клиентите се интересуват от парцели, където могат да поставят малки или сглобяеми къщи и да останат в тях в случай на природни бедствия.

Говорейки пред Anadolu Agency (AA), президентът на Асоциацията на консултантите по недвижими имоти Silivri Мустафа Алтинкок каза, че интересът към земя в района се е увеличил след земетресенията, добавяйки, че много граждани се стичат към региона, за да купуват земя.

„Преди това исканията бяха само от крупни инвеститори, но след земетресенията гражданите търсят място, където да дойдат и да останат в случай на природно бедствие. Преживяхме това преди и по време на периода на COVID-19“, казва Алтинкок.

Тракия като цяло се е превърнала в притегателен център за инвеститори след природното бедствие: „Търсенето на земя в региона се е увеличило с 200%. Голям интерес проявяват не само гражданите, но и индустриалците в Истанбул. Те също искат да преместят производствените си обекти в Тракия, за да нямат проблеми с възможността за евентуално земетресение“.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини