Last news in Fakti

6 Юни, 2023 09:21 3 093 3

Бум в търсенето на къщи на колела

  • турция-
  • къщи-
  • земетресение-
  • каравана-
  • кемпер

Със 70% е нараснал интересът към каравани и кемпери в съседна Турция

Бум в търсенето на къщи на колела - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

След последните земетресения в югоизточната част на Турция и поради опасенията, че едно от тях може да удари Истанбул, много хора търсят алтернативни възможности за настаняване, една от които са мобилните къщи тип каравани и кемпери.

Производители на паркирани по улиците и привличащи вниманието кемпери казват, че не могат да смогнат на поръчките след земетресението на 6 февруари. „Тъй като земетресенията са част от дневния ред на Истанбул, има хора, които ужасно много се страхуват да не останат без покрив на главата и прибягват до този тип имоти“, казва Гьокхан Дюзолан, продавач на такива жилища, пред информационна агенция Demirören (DHA). „Всеки, който живее в къща, иска каравана. Търсенето е нараснало със 70%“, добави той.

След земетресението много жители на „опасни“ къщи започнаха да търсят алтернативен начин на живот, отбелязвайки, че не искат да бъдат хванати неподготвени в случай на силни вторични трусове в близост до столичните райони. В допълнение към нарастващия интерес към мобилните домове, много жители на Истанбул също се насочиха към района на Източна Тракия в северозападната част, където търсенето на недвижими имоти рязко нарасна в последно време.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    3 0 Отговор
    Бедните си играят на богати ! Почивката трябва да бъде луксозна , само в най добрите и луксозни хотели ! Бирниците нека си въобразяват , че мизерията е модерна !

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.