Отидете към основна версия

10 636 14

ЧСИ продава луксозното имение на известен предприемач

  • къща-
  • илия митаков-
  • чси-
  • пловдив

Къщата се намира в пловдивския квартал "Остромила"

Имението на фамилията Матакови в Пловдив е пуснато на търг от частен съдебен изпълнител. Причината да се стигне до тук е натрупани дългове от страна на собствениците - строителният предприемач и бизнесмен Илия Матаков и съпругата му Витка. Освен къщата, на търг са изкарани и магазин, собственост на фамилията, както и половината от парцел и къща в Болярци.

Луксозният им палат се намира в кв. "Остромила", уточнява Trafficnews. Двуетажната къща е разположена върху парцел от 640 кв.м. Архитектурата ѝ е реплика на древногръцка вила - фонтани и няколко метрови колони обсаждат зданието. В двора има и недовършена гаражна клетка.

Върху площ от над 300 кв.м. са разположени редица стаи, свързани с вито стълбище, чиито парапети са от ковано желязо. Високи прозорци и орнаменти допълват атмосферата в дома. Къщата е ипотекирана, така че банката също ще си търси парите при евентуална продажба.

Първоначалната цена, от която ще започне търга за къщата, е 864 хиляди лева. Наддаването за нея ще бъде възможно между 19 юни до 19 юли, а на 20 юли ще бъдат отворени офертите и ще стане ясно дали домът ще има нов собственик.

Вторият имот, изкаран на търг, е магазин от 500 кв.м. с кв. "Изгрев". Търговският обект наулица „Възход“ № 15 от дълго време се използва за шоурум на мебелен магазин. Неговата първоначална цена е 404 464 хиляди лева.

Половината от парцел от 1,4 дка и къща, заедно с помощни постройки, в село Болярци също е обект на продажба с начална цена 88 хиляди лева.

Самият Матаков е собственик в лично качество на имотите, заедно с жена си. Бизнесменът е съобственик на редица фирми, основно под наименованието "Пантема", като непрекъснато отваря такива с различни номера. Например има "Пантема 2020-1", "Пантема 2020-2" и така до 10. Те са запорирани заради дългове от над 1 милион към "Си финанси груп". Съдружник в повечето дружество му е Петър Герин. Запорите обаче са върху дружествените дялове именно на Матаков.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.

Свързани новини