Отидете към основна версия

2 062 10

Какво купуват и наемат на най-луксозния пазар на имоти

  • оае-
  • дубай-
  • жилища

Август - най-успешният месец за пазара на недвижими имоти в Дубай

Снимка: Shutterstock

Над 10 000 е броят на реализираните през август тази година сделки с недвижими имоти в Дубай. Това е ръст от 17.78% спрямо същия месец на миналата година. Стойността на транзакцията се увеличи с 34,1% до 30,41 млрд. AED (над 7,3 млрд. EUR). И двете цифри са рекордни за десетилетието.

През август 57,5% от купувачите на недвижими имоти са търсили апартамент, а 42,5% са се интересували от вили и таунхауси - подобни са били и през предходните месеци.

В същото време на пазара на наеми 78,5% от наемателите са търсили апартаменти, а 21,5% - вили или градски къщи. Около 62% от търсещите апартаменти са предпочели обзаведени имоти, а 34,2% - необзаведени. Сред наемателите, които се интересуват от вили или градски къщи, съответните цифри са 54,5% и 42,1%.

Почти половината от транзакциите (49,6%) в Дубай са били за новостроящи се имоти – 41,5% от всички транзакции са били похарчени за тях.

Броят на тези транзакции нараства с 46,6% на годишна база (5165). За тях са похарчени 12,6 милиарда AED (3,1 милиарда евро) - увеличение от над 80%.

Където търсят и купуват. Две трети от всички сделки са реализирани в 10 основни локации. Сред тях са традиционно популярните Dubai Marina, Palm Jumeirah, Dubai Harbour, Dubai Creek Harbour, Dubai Hills, Burj Khalifa, Jumeirah Lakes Towers и Jumeirah Village Circle, както и по-малко популярните преди това места Umm Suqeim Third и Dubai Design District.

Една от водещите агенции за имоти в България - Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес."

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини