Last news in Fakti

8 Октомври, 2023 09:21 3 409 14

Градът с най-силно поскъпване при луксозните имоти

  • дубай-
  • оае-
  • луксозни имоти-
  • цени-
  • търсене

За шест месеца увеличението на цените в Дубай е 11.2%

Градът с най-силно поскъпване при луксозните имоти - 1
Снимка: Shutterstock.com

Според Savills World Cities Prime Residential Index стойностите на луксозните имоти в 30-те най-богати града в света са се повишили средно с 1,1% през първата половина на 2023 г., като Дубай оглавява списъка с 11,2%.

Като цяло от 13-те града в Азиатско-Тихоокеанския регион, включени в индекса, ръст на цените на луксозните имоти се наблюдава в 10. От 11-те европейски града увеличение е регистрирано в седем. В САЩ Маями е единственият град, в който се отбелязва увеличение. То е в рамките на 1,1%.

Тези проучвания ясно демонстрират предпочитанията на глобалната заможна аудитория и предполагат, че Дубай ще остане водещият световен пазар на луксозни недвижими имоти през 2023 г. От началото на годината емирството вече е спечелило около 850 млн. USD от продажбата на жилищни имоти на стойност над 10 млн. USD, като за първи път изпреварва Лондон, Ню Йорк и Париж по брой сделки.

Повишеното глобално внимание към емирството също доведе до бум на пазара на новостроящи се имоти, като делът на такива сделки постоянно надхвърля 50% през първата половина на 2023 г. Общите пазарни продажби през първата половина на годината възлизат на 48,5 млрд. USD, което е ръст от 55,4% спрямо същия период на 2022 г.

„Чуждестранните инвеститори са все по-склонни да свържат бъдещето си с Дубай, а пазарът на недвижими имоти от своя страна се стреми да отговори на повишените очаквания на потенциалните клиенти по отношение на качество на предоставените съоръжения и услуги. Нарастването на населението е важен катализатор, движещ търсенето на жилищни имоти и тъй като ОАЕ продължават да прилагат далновидни политики за повишаване на привлекателността на страната, онези, които търсят оптималния баланс между удобен начин на живот, кариера и инвестиционни възможности, ще продължат да мигрират към емирството", коментират местни посредници.

Чрез непрекъснати усилия за насърчаване на икономическия растеж и прилагане на прогресивни реформи, Дубай укрепва позицията си на водеща световна градска икономика. През последните 3 години The Economist класира Дубай на трето място в списъка си с 10-те най-добри града в света в четири категории: население, икономически растеж, наличност на офис пространство и цени на имотите.

Една от водещите агенции за имоти в България - Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес."

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дебеЛ Лебед

    8 2 Отговор
    Да не излязат и там снимки от Мата Хари , на къщурката на БОЖЕството и чекмеджетата му ?
  • 2 Като им свърши петролеца

    6 1 Отговор
    пеперки ли ще садят в пясъка? Какво ни занимавате нас българите с тия пясъци?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 мдда

    5 0 Отговор
    "Луксозно поскъпване".. като за чалми.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 брокер

    2 3 Отговор
    това е една чудесна новина за мен, и брачеда В у й
  • 9 Димитър Смиленов

    1 3 Отговор
    Аз , всъщност съм ......В у й
  • 10 Вуй

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от ""Кредит Маркет ООД"":

    Ситни камани и глупави хора, никога няма да свършат.И ти кво само се плачеш,тарикат мъж не писка
  • 11 Мумбай

    2 4 Отговор
    В България скоро ще поскъпнат панелките в провинцията. С новите цени на ток, новите данъци. Цените на имотите отиват към нови върхове. Вие надувайте още цените на тока, надувайте данъците и гледайте сеири.

    Коментиран от #14

  • 12 Тото 1 и Тото 2

    2 1 Отговор
    Това не е ли Банкя ? Там живее божия наместник !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Аз Кочо

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Мумбай":

    Обратното, с вдигането на цените на всичко, т.е инфлацията, цените на имотите тръгнаха надолу.

    Защото

    1. Лихвите по кредитите растат и това срива търсенето на заеми. а от там и сделките с имоти съответно и цените падат

    2 Ръста на заплатите не изпреварва инфлацията.
    Разходите на хората растат и последната им мисъл е покупката на имот.

    3 Данъците върху имотите ще растат ако искаме да влизаме в евро зоната.