Отидете към основна версия

2 250 7

Последно за тази година премахване на незаконни постройки в Малинова долина

Сринати са 14 обекта

Снимка: Столична община

Проведе се последната за 2023 г. акция по премахването на незаконни обекти на територията на столичния квартал "Малинова долина". В изпълнение на заповед от Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община са съборени 14 обекта. Бараките са изградени с подръчни средства – дървени палети, кофражни плоскости, найлони, винили, одеяла, топлоизолационни плоскости, килими, ламарини и други. Повечето нерегламентирани къщички бяха оборудвани и със самоделни печки, в които са изгаряни отпадъци, акт за административно нарушение за което е издаден от Столичен инспекторат, съобщават от Столична община.

По време на акцията са установени и изведени от незаконните постройки 2 лица. Този път не са установени деца в риск. На място не бяха открити и домашни животни, каквото обикновено има. Съборените постройки са извозени заедно със събраните боклуци около тях – пластмасови туби, автомобилни гуми, битова посуда, строителни отпадъци.

„Целта на акцията ни освен разчистването на тези значителни замърсявания е да принудим строителите да осигурят на ромите условия за нормален живот, докато работят при тях, а не да ги принуждават да живеят по този полеви начин“, заяви Петко Горанов – кмет на СО-район „Студентски“.

Екипът на СО-район „Студентски“ отчита намаляване броя на незаконните постройки с всяка следваща акция.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини