Last news in Fakti

15 Декември, 2023 11:35 2 241 7

Последно за тази година премахване на незаконни постройки в Малинова долина

Сринати са 14 обекта

Последно за тази година премахване на незаконни постройки в Малинова долина - 1
Снимка: Столична община

Проведе се последната за 2023 г. акция по премахването на незаконни обекти на територията на столичния квартал "Малинова долина". В изпълнение на заповед от Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община са съборени 14 обекта. Бараките са изградени с подръчни средства – дървени палети, кофражни плоскости, найлони, винили, одеяла, топлоизолационни плоскости, килими, ламарини и други. Повечето нерегламентирани къщички бяха оборудвани и със самоделни печки, в които са изгаряни отпадъци, акт за административно нарушение за което е издаден от Столичен инспекторат, съобщават от Столична община.

По време на акцията са установени и изведени от незаконните постройки 2 лица. Този път не са установени деца в риск. На място не бяха открити и домашни животни, каквото обикновено има. Съборените постройки са извозени заедно със събраните боклуци около тях – пластмасови туби, автомобилни гуми, битова посуда, строителни отпадъци.

„Целта на акцията ни освен разчистването на тези значителни замърсявания е да принудим строителите да осигурят на ромите условия за нормален живот, докато работят при тях, а не да ги принуждават да живеят по този полеви начин“, заяви Петко Горанов – кмет на СО-район „Студентски“.

Екипът на СО-район „Студентски“ отчита намаляване броя на незаконните постройки с всяка следваща акция.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яяяя

    9 1 Отговор
    Я какъв незаконен билдинг са вдигнали! Падна ми шапката като видях снимката!
  • 2 Сила

    11 0 Отговор
    Затворен комплекс, с изглед към Витоша, комуникативно място, подходящо за млади семейства с деца водещи активен начин на живот, с добри доходи, работещи във водещи корпоративни компании......ДОБРЕ ДОШЛИ В КАЛТА И ПРАХОЛЯКА ДРАГИ ГОСТИ НА СТОЛИЦАТА
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Аз Кочо

    9 1 Отговор
    Нищо чудно след време да се окаже че всичките нови сгради са за бутане. Когато се появят истинските собственици на земята, ще се окаже че половината нотариални актове за земята върху която са построени копторите са фалшиви.

    Коментиран от #6

  • 5 ТрампЛин

    5 4 Отговор
    МОЧА повлече крак! Всичко започна с ръката вдигнала заплашително оръжие срещу Свободата и Независимоста на България.

    Коментиран от #7

  • 6 Малинчо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Аз Кочо":

    Възможно е ако има фалшификация на документи след време да дойдат истинските собственици или техни наследници и да обърнат играта. Ще бъде интересно като шоу. За това когато купуваш - проверявай всичко по три пъти.
  • 7 СВОБОДНО И НЕЗАВИСИМО ЗАДЛЪЖНЯВАНЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "ТрампЛин":

    ДЪЛГ СКЕД ДЪЛГ МИЛИАРДИ СЛЕД МИЛИАРДИ... ТАГАРЕВ ДЕТ ТЕГЛИ ЗАЕМА ЗА ФЪРЧИЛАТА ИМА ГЛАВНИ А ПРЕЗ 2025....ЗНАЕШ ЛИ ЦИФРАТА........ НАУЧИ Я АМА ПИЙНИ СИ ПЪРВО 200 ГР СТОЛИЧНАЯ.... А ТВА Е САМО ЗА ТОЯ ЗАЕМ.. АМИ ДРУГИТЕ СКЕД 2025 Г ТУКА ША БЪДЕ СВОБОДЕН КОНЦЛАГЕР......