Отидете към основна версия

2 669 7

Тепърва ще с уточнява за колко време ще бъде затворено летище Бургас

  • летище-
  • бургас-
  • ремонт-
  • писта

То няма да се реализира в активния летен сезон

Дейностите по планираното затваряне на пистата на летище Бургас с цел рехабилитация на пистата, което е планирано за 2025 г., са в начален етап, уточни концесионерът в прессъобщение до медиите. "Избягването на въздействието върху трафика е основен приоритет при рехабилитацията на пистата", пише Fraport Twin Star Airport Management.

Предстоящият ремонт на пистата на Летище Бургас, който ще се осъществи вероятно през 2025 г., все още е в начален етап на планиране и не е окончателно одобрен. Той ще се извършва в най-малко натоварените месеци от годината за летището, така че да не се отрази на летния сезон на 2025 г.! Припомняме, че на Летище Варна беше извършена успешна пълна рехабилитация на пистата преди 12 години и се наложи 6-месечно затваряне на операциите.

От началото на концесията „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД е поел ангажимент да рехабилитира изцяло пистата на Летище Бургас. Бихме искали да уточним, че всяка периодична рехабилитация на летищната инфраструктура е абсолютно необходима, за да може Летище Бургас да оперира по безопасен начин.

 

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини