Отидете към основна версия

5 077 23

Уникална детска градина в столицата (СНИМКИ)

  • детска градина-
  • горна баня-
  • нова сграда

Тя се намира в Горна баня и ще отвори врати през новата учебна година

Липсата на места в държавните детски градини е проблем, който може да бъде решен със строителството на повече детски заведения. Подобна инвестиция обаче е скъпа и затова често се прибягва до реновирането на старата база.

И все пак нови детски градини се строят. Тяхната визия и функционалност е къде къде по-модерна от старата, дори и реновирана база. Най-пресният пример за това е 164 ДГ „Зорница“ в столичния квартал Горна баня.

Сградата е напълно готова е посрещне малчугани в 6 групи от новата учебна година. На разположение на децата ще са светли и просторни занимални и спални помещения, физкултурен салон, кухненски блок, площадки за игра и спортно игрище. Входното фоайе е цветно, като в проекта е предвидено децата да могат да слизат от втория етаж чрез пързалка.

Идеята за сградата възниква още през 2017 година от Инициативен комитет на Горна баня. През 2019 г. проектът за изграждането ѝ е избран с международен конкурс.

Началото на строителните дейности беше поставено преди три години и половина. Поскъпването на строителните материали принуди строителите да спрат изграждането след получаване на Акт 14, но през есента на 2022 г. работите са възобновени.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.

Свързани новини