Отидете към основна версия

948 11

Какво се случва на пазара на жилища и развитието на градовете обсъждат на форум

  • строителство-
  • жилища-
  • градове-
  • инвестиции

Теми от дневния ред на конференцията са и зелената трансформация и устойчиви практики в строителни проекти

Снимка: М. Богданова ©

Специализирана конференция за строителството и инвестициите ще се проведе днес в София. Жилищният пазар, инвестиционният климат, зелената трансформация в строителството и дългосрочното развитие на градовете в България се сред основните теми, които ще бъдат обсъдени на конференцията.

"Икономически прогнози за 2025 г. и влиянието им върху бизнес средата" е тема на презентацията на Ясен Георгиев, изпълнителен директор на Институт за икономическа политика. Сред другите лектори, поканени за участие, са: Ренета Колева, заместник-министър на околната среда и водите, Георги Шопов, председател на Управителния съвет на Националнaта асоциация на строителните предприемачи, Васил Терзиев, кмет на Столичната община, Пенчо Милков, кмет на община Русе, Методи Байкушев, кмет на община Благоевград, Благомир Коцев, кмет на община Варна.

Състоянието на инвестиционния климат и нагласите на пазара на недвижими имоти, какви проекти се търсят и какво движи търсенето им, как расте жилищният сектор и (ще) има ли "балон", са сред другите проблеми, които ще обсъдят участниците във форума.

Теми от дневния ред на конференцията са и зелената трансформация и устойчиви практики в строителни проекти, как да се предотврати замърсяването на водите и новите изискания на ЕС, ефективното управление на отпадъците от строителни дейности.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини