3 Октомври, 2024 07:21 805 7

Какво се случва на пазара на жилища и развитието на градовете обсъждат на форум

  • строителство-
  • жилища-
  • градове-
  • инвестиции

Теми от дневния ред на конференцията са и зелената трансформация и устойчиви практики в строителни проекти

Какво се случва на пазара на жилища и развитието на градовете обсъждат на форум - 1
Снимка: М. Богданова ©

Специализирана конференция за строителството и инвестициите ще се проведе днес в София. Жилищният пазар, инвестиционният климат, зелената трансформация в строителството и дългосрочното развитие на градовете в България се сред основните теми, които ще бъдат обсъдени на конференцията.

"Икономически прогнози за 2025 г. и влиянието им върху бизнес средата" е тема на презентацията на Ясен Георгиев, изпълнителен директор на Институт за икономическа политика. Сред другите лектори, поканени за участие, са: Ренета Колева, заместник-министър на околната среда и водите, Георги Шопов, председател на Управителния съвет на Националнaта асоциация на строителните предприемачи, Васил Терзиев, кмет на Столичната община, Пенчо Милков, кмет на община Русе, Методи Байкушев, кмет на община Благоевград, Благомир Коцев, кмет на община Варна.

Състоянието на инвестиционния климат и нагласите на пазара на недвижими имоти, какви проекти се търсят и какво движи търсенето им, как расте жилищният сектор и (ще) има ли "балон", са сред другите проблеми, които ще обсъдят участниците във форума.

Теми от дневния ред на конференцията са и зелената трансформация и устойчиви практики в строителни проекти, как да се предотврати замърсяването на водите и новите изискания на ЕС, ефективното управление на отпадъците от строителни дейности.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмм

    7 1 Отговор
    Скрита реклама
  • 2 Балонът се надува

    5 1 Отговор
    Какво ли не се "слува".
  • 3 УРСУЛ

    4 1 Отговор
    Чуеш ли израза зелена трансформация - бягай далече.
  • 4 Дрън дрън

    3 1 Отговор
    Куп гръмки фрази, несвързани с жестоката реалност. А именно - тесни разбити улици наполовина задръстени от паркирани коли, тесни изкъртени остатъци от тротоари, преливащи гюмове за боклук, въздух и трева няма, вятърът носи хартии и найлони. И т.н. и т.н.
  • 5 Сульо

    0 1 Отговор
    Учете се от Омразната ви Русия! Цели квартали, отиват да живеят по общински жилища.Събарят целият квартал и строят нови жилища.И това за 1 година.И хората са доволни.Това е саниране! Не ми се мисли нашите жилища на 60 години , докога ще издържат.Но, тук това не е държавен въпрос.Тук е демокрация , паради , драг кралици и Халваджиян!
  • 6 Продавам 60 кв.м панел

    2 0 Отговор
    150 000€, ако ме ядосате ше дигна на 200 000
  • 7 Брокер

    1 0 Отговор
    Колеги, тренда се обръща, бъдете подготвени, обяснявайте обстойно на самозабравилите се продавачи, че шоуто свърши. Ако не се смъкнат цените драстично, пазара съвсем ще умре, а ние ще останем без работа