Отидете към основна версия

4 548 8

Сирийски бежанци наръгаха 19-годишен в Харманли

  • сирийски-
  • бежанци-
  • харманли-
  • наръгаха

Пострадалото момче е било наръгано с нож над 10 пъти в областта на гърба и шията

Четирима сирийски бежанци са нападнали в гръб и намушкали над 10 пъти с нож 19-годишния Христо Симеонов Стефанов от Харманли, съобщиха от haskovo.net.

По думите на момчето инцидентът е станал докато си е купувал цигари в малките часове на 2-ри октомври. Той е бил нападнат в гръб от неизвестни лица, „4-5, може и повече", които многократно са го ръгали в гърба и шията. Момчето е пазело сърцето и корема си, като се е свивало на земята.

Младежът първоначално е откаран в тежко състояние в Спешна помощ в Харманли, от където е прехвърлен в Хасково.

„Направихме му рентгенова снимка и установихме пневмотракс (въздух) в белия троб и разлив на кръв. След консултация с дежурния хирург д-р Чистеменов, го изпратихме за гръдна хирургия в УМБАЛ „Св. Георги” в град Пловдив“, съобщи д-р Аркумарев, който приел пациента в 4:25 часа сутринта.

„Повечето от раните са били повърхностни“, констатира д-р Аркумарев, но потвърди, че някои удари са проникнали много дълбоко. Към настоящият момент младежът е без опасност за живота.

От  лагера в Харманли са отрекли да е имало такъв инцидент. Нищо чудно обаче 4-та бежанци да са били излезли на външни адреси, защото са имали издаден ЛНЧ (личен номер на чужденец).

От БНР съобщават пък, че скандалът между момчетата е възникнал заради сестрата на пострадалия

Срещу сирийците е образувано досъдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини