Отидете към основна версия

14 973 7

Закопчаният БГ хакер - внук на уважаван прокурор

  • константин кавръков-
  • хакер-
  • филипините-
  • арестуван-
  • киберпрестъпления

Константин Кавръков навярно е излежал присъдите си в Парагвай и САЩ, преди да се появи във Филипините

32-годишният българин Константин Кавръков, който бе арестуван във Филипините заради киберпрестъпления и измами с кредитни карти, бил внук на уважаван старозагорски прокурор, пише в. „24 часа“. Според първия му братовчед Илин Желев, той се занимавал с търговия по Интернет и често пътувал до Холандия и Турция.

През юни 2011 година четирима българи са арестувани в хотел в Парагвай след като местната икономическа полиция забелязва, че дни наред от там се теглят пари с клонирани кредитни карти, пише парагвайският вестник „АВС“. Това са Марчел Димов, Константин Кавръков, Алексей Коларов и Пламен Петров. У тях са намерени суми в различни валути, равняващи се на почти 76 хил. евро. Осъдени са на 1 година затвор, а лидерът на бандата Алексей Коларов – на 2 години.

След излежаване на присъдите в Парагвай те са предадени на американските власти, защото се издирват и в САЩ за измами. Според парагвайският вестник „АВС“ четиримата са част от международна мрежа, която е източила милиони от сметки в Европа, Северна и Централна Америка. Вероятно арестуваният преди ден Кавръков е излежал вече своята присъда в Щатите и така се е появил във Филипините, където са му щракнали белезниците отново.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини