Last news in Fakti

11 Април, 2015 06:00 14 969 7

Закопчаният БГ хакер - внук на уважаван прокурор

  • константин кавръков-
  • хакер-
  • филипините-
  • арестуван-
  • киберпрестъпления

Константин Кавръков навярно е излежал присъдите си в Парагвай и САЩ, преди да се появи във Филипините

32-годишният българин Константин Кавръков, който бе арестуван във Филипините заради киберпрестъпления и измами с кредитни карти, бил внук на уважаван старозагорски прокурор, пише в. „24 часа“. Според първия му братовчед Илин Желев, той се занимавал с търговия по Интернет и често пътувал до Холандия и Турция.

През юни 2011 година четирима българи са арестувани в хотел в Парагвай след като местната икономическа полиция забелязва, че дни наред от там се теглят пари с клонирани кредитни карти, пише парагвайският вестник „АВС“. Това са Марчел Димов, Константин Кавръков, Алексей Коларов и Пламен Петров. У тях са намерени суми в различни валути, равняващи се на почти 76 хил. евро. Осъдени са на 1 година затвор, а лидерът на бандата Алексей Коларов – на 2 години.

След излежаване на присъдите в Парагвай те са предадени на американските власти, защото се издирват и в САЩ за измами. Според парагвайският вестник „АВС“ четиримата са част от международна мрежа, която е източила милиони от сметки в Европа, Северна и Централна Америка. Вероятно арестуваният преди ден Кавръков е излежал вече своята присъда в Щатите и така се е появил във Филипините, където са му щракнали белезниците отново.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 0 Отговор
    Източването на пари е национален манталитет. 25 години се източват незаконно пари от БЪЛГАРИЯ и никой нямя наказън. Константин Кавръков е капка в океана. Какво ли ги правят тези пари?

    Коментиран от #2

  • 2 Факира

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    В началото на прехода бившите началници от комунизма започнаха да си присвояват всичко възможно и това се превърна във пристрастеност - много по силна от хазарта. За тях бяха златни времена защото за онези години това бяха Огромни суми ! Това е подземната икономика на Б-я. Тези хора купуваха апартаменти, коли, земи .... всичко.
  • 3 наказан да живее в БГ

    1 0 Отговор
    Моля предположете какво щеше да се случи на този юнак ако го бяха хванали в България.
  • 4 Антон Тодоров

    3 0 Отговор
    Такива Хакери като ги хванат обикновено започват да работят за Правителството и в частност за МВР ...
  • 5 ssd

    1 0 Отговор
    Човека се е вдъхновил от филма Blackhat но ще има много хляб да яде.
  • 6 Shmeker

    3 1 Отговор
    Че то ако те хванат, къв хакер си?
  • 7 1312

    1 0 Отговор

    Закопчаният БГ хакер - внук на уважаван прокурор?
    Ейтва е българия каквото и да стане винаги гледате на кого е внук на кого е чичо коя е ляля му кой е дядо му ...... в случая ПРОКУРОР , ако беше баща му бизнесмен щеше да пише Син на уважаван бизнесмен макар и баща му да държи едно квартално магазинче...