Отидете към основна версия

9 089 12

Изчезна наркотрафикант под домашен арест

Питър Бренченс

Прочутият кокаинов комбайн "Дон Роко", в който бяха открити 66 кг наркотици, ръждяса, а един от задържаните наркотрафиканти, който беше пуснат под домашен арест, потъна вдън земя. Това е равносметката от 3-годишното разследване по случая, разказаха магистрати пред вестник „Труд“. Рекордното количество дрога беше разкрито на Гергьовден през 2012 г. при акция на Агенция "Митници" и ГДБОП.

Тогава премиерът Бойко Борисов ( в първия си мандат) долетя с хеликоптер в Русе да покаже заловената пратка, за която беше съобщено, че струва 100 млн. лв. По-късно тя беше оценена на 60 млн. Лв., а още по-късно - на 2,7 млн. лв.

Досъдебното производство се забави заради следствени поръчки до Аржентина и Холандия. Поисканите от чужбина данни трябваше да изяснят участието на задържаните Николай Николов /34 г./ и Питър Бренченс /57 г./ в трафика на наркотици. Докато данните пристигнат, пловдивчанинът Николов беше пуснат под гаранция от 5000 лв. , а холандецът с българско гражданство Бренченс излезе под домашен арест на постоянен адрес в троянското село Орешак.

Бренченс е изчезнал и е обявен за местно издирване, стана ясно вчера.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини