Отидете към основна версия

22 Февруари, 2016 18:34, обновена 22 Февруари, 2016 18:34 11 536 24

Заплашват и Бойко Борисов с убийство

  • бойко борисов-
  • заплаха-
  • убийство

Заплахите са били получени в анонимен плик за писмо в министерския съвет. Те включвали снимка на Борисов, куршум и заплашителни послания с изрязани от вестници букви

Заплахи за убийство на премиера Бойко Борисов са получени в последните дни, научи в. "24 часа" от източници в специалните служби.

Заплахите са били получени в анонимен плик за писмо в министерския съвет. Те включвали снимка на Борисов, куршум и заплашителни послания с изрязани от вестници букви.

В. "24 часа" научи около 12 ч по обяд тази новина, но изчака потвърждение поне от 3 източника преди да бъде публикувана. Около 18 ч стана ясно, че службите са категорични, че заплахата е истинска, а не ставало въпрос за послание от човек с психични проблеми.

Вече е започнала проверка на заплахата като писмото е иззето от службите. Проведени били и разпити на служители в Министерския съвет, за да се установи пътя на писмото.

Премиерът Бойко Борисов потвърди новината пред журналисти. Ето как той коментира какво вижда зад заплахите. "Ни най-малко съм притеснен от заплахите, защото като събереш над 3 млрд. повече от контрабандистите и като спреш около 1,7 млрд. от обществените поръчки. Това са нарушени права в цигарите, алкохола, захарта и месата. Както виждате всеки ден уволнявам служители. Днес е директорът на Агенцията за бежанците", заяви премиерът Борисов.Когато това се случва в една държава е логично да има контраатака, смята министър-председателят.

Ни най-малко съм притеснен от заплахите, няма да е за първи или последен път.  Аз си нося кръста, заяви Борисов и допълни, че не му е приятно да се коментира. Според Борисов това не е най-голямата заплаха за живота му, която е получавал. Когато един премиер каже, че го е страх, то нещата няма да отидат на добре, коментира още Борисов.

Водят се разпити на служители в Министерски съвет.

Запознат съм от колегите с оперативното дело за Делян Пеевски. Това заяви премиерът Бойко Борисов и допълни, че самият Пеевски е потвърдил, местата, където е бил следен необитаеми апартаменти. Затова е било нужно да се вземат мерки, за което е разпоредил на министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Борисов допълни, че и на Мартин Димитров е била предложена охрана. Факти.бг припомня, че наскоро бяха срязани спирачките на автомобила на народния представител. Димитров обаче е казал на Бъчварова, че ще си помисли.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини