Last news in Fakti

23 Февруари, 2016 08:55 2 153 3

Политици на мушката - грешка на НСО или ПР-акция?

  • бойко борисов-
  • делян пеевски-
  • политици-
  • мушката-
  • грешка-
  • нсо-
  • пр-акция

Борисов и Пеевски заплашени с убийство

Политици на мушката - грешка на НСО или ПР-акция? - 1

„Държавата, в която посред бял ден могат да използват „Калашници” в магазин с много хора, е такава държава, в която може и премиерът да бъде заплашван. Оказва се, че това да те пази Националната служба за охрана (НСО), не е никаква гаранция, защото пликът с куршума показва, че НСО е една служба, която трябва да се отстрани. Щом министър-председателят и депутатите могат да бъдат заплашвани с убийство, какво остава за обикновените хора. И се оказва, че една женица с метла напада нападателя си и успява да го изгони от магазина. Дали всички не трябва да се въоръжим с метли?”, коментира по Нова телевизия бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов.

„Повечето хора смятат, че това е ПР акция, а не истинска заплаха. Ако това е така, премиерът незабавно трябва да уволни всичките си пиари. Но аз не вярвам, че те не си дават сметка, че такава новина за писмо с куршум, проникнало в Министерския съвет, може да доведе до някакви възхитителни реакции в стил „Браво, юнак!” Разбира се, че такива реакции няма. Реакциите са други – по-скоро на чувство за безредие, лична несигурост и за хаос в държавата. Но според мен заплахата към премиера Борисов е реална”, коментира журналистът Анна Заркова.

Относно заплахата срещу Делян Пеевски и гардовете от НСО, които вече го охраняват, журналистът Стефан Ташев заяви: „Това е трети атентат, готвен срещу Пеевски".

Заплахата с изпратеното до премиера Бойко Борисов писмо с патрон е „доста глупав PR”, смята бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров.

„Това не е дело на Борисов. Някой му е направил мечешка услуга”, коментира още Гяуров.

Той изрази сериозни съмнения в това, че ако някой наистина иска да посегне на живота на министър-председателя, ще го заплашва и ще рискува с тези си действия да бъде заловен.

Освен това, патрон трудно би могъл да стигне до кабинета на министър-председателя, защото в него има барут. А той лесно се открива от специалните устройства, с които се проверява кореспонденцията, каза още Гяуров.

„Всичко това е посегателство спрямо интелекта на публиката – някой се опитва тежко да ни заблуди, че има дестабилизация в държавата”, каза още Гяуров.

Назначаването на охрана от НСО на Делян Пеевски екс-разузнавачът определи като опит депутатът от ДПС да бъде „направен важен”.

Заплахата, отправена към премиера Бойко Борисов, цели да предизвика предсрочни избори, заяви пък бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров.

„Налице е поредица от опити да се нагнетява напрежение в страната и те вероятно са свързани с определени икономически интереси”, коментира още той.

Киров призова службите да разберат дали заплахите, както към Борисов, така и към Пеевски,са просто опити за сплашване или реални предупреждения.

Според него разгласяването на двата случая може би е тактически ход от страната на службите с цел сплашване на евентуалните извършители на готвени покушения срещу премиера и депутата от ДПС.

Информацията за заплаха за живота на Пеевски може да навлезе в публичното пространство само контролирано - със санкция на Министерския съвет, обяви пък по bTV полк. Николай Марков, бивш служител на НСО.

Според него НСО се използва за политически цели. Относно информацията за връзка между опита за покушение срещу Алексей Петров и опита за убийство на Делян Пеевски Марков смята, че е бил търсен повод да се сложи охрана на депутата от ДПС.

Николай Марков заяви още, че заплаха за Пеевски в България няма и изказа хипотезата, че заплаха за него може да има отвън и да е свързана с дейността на „Булгартабак” и евентуално финансиране на терористична организация. „Контрабандата е бизнес, контрабанда има навсякъде по света, въпросът е в какво се инвестират парите”, коментира бившият служител на НСО. Той припомни, че Делян Пеевски много бързо влезе и излезе от дружеството „Булгартабак”.

Марков е на мнение, че Пеевски не е съществената личност в този процес. Съществената личност е Борисов (премиерът Бойко Борисов) – в неговите ръце е цялата власт като в царска държава, обяви Марков. По думите му държавата ни не функционира като парламентарна република и ЕС са съучастници това да се случва.

Относно забраната за Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат в Турция той призова да не се героизират тези хора. Няма нужда да се правят на жертви, други хора са жертвите, допълни Марков.

Припомняме, че вчера в Министерския съвет бе получена заплаха за премиера Бойко Борисов. В деловодството на МС пристигнало писмо със снимка на министър-председателя, патрони и заплашителни послания, изписани с изрязани от вестници букви. Вече са проведени разпити на служители от МС.

„Нито ми е за първи, нито за последен път”, коментира Борисов и призова темата да не се разисква публично, защото "и детето ми се плаши".

Премиерът си обяснява заплахата със спрените в последната седмица куп обществени поръчки, както и с пресечените контрабандни канали.

„Уверен съм в правотата на това, което правя. Ако някой си мисли, че ще ме изплаши и ще ги оставим да правят пак, каквото си искат, няма да стане”, категоричен бе министър-председателят.

Главният секретар на МВР Георги Костов пък вчера лично съобщи, че Делян Пеевски е с охрана.

В почивните дни от НСО са провеждали срещи със застрашеното лице, като първоначално охраната е била отказана. В днешния ден застрашеното лице е убедено в застрашеността си и охраната е приета и назначена, разкри главният комисар Георги Костов.

Костов разкри, че заплахите срещу Делян Пеевски са получиени при разследването около последния атентат срещу Алексей Петров. Опитът за атентат срещу политика е бил готвен от два месеца. Подготовката включва подробна информация относно навиците и привичките на депутата, посещавани места, които не са медийно огласявани, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наивник

    2 0 Отговор
    Наистина е много тъпа ПР акция! Поне що се отнася до ББ. От какъв зор ще го предупреждава този, който има намерение наистина да убие някого? И какви са тези букви от вестник? Много филми са изгледали тези, които са измислили тази простотия. И защо е всичко това? Нещо ни е паднал рейтинга ли, що ли?
  • 2 плащача

    4 0 Отговор
    Нищо не става от тая държава! Никога до сега България не е управлявана от толкова некадърни и ограничени откъм интелект хора.
    Кой има нужда от засилена охрана и бронирани коли? Бандитите! Кой ще плаща за охраната на дебелия ? Всички бедни и работещи хора в Бълхария. Защо?
    Заради далаверите, които върти.
    В България, Мафията си има държава и използва целият и ресурс за собствена облага!
    Тука трябва да влезе чужда армия и да изрине целият "елит".
    Дали ще са американците, дали руснаците пак ще е по добре отколкото сега, щом нямаме собствена армия, която да въведе ред, само това ще е спасението.
  • 3 Възмутена

    2 0 Отговор
    Нескопосани ченгеджийски изпълнения и обидно подценяване на интелигентността на целокупния народ ! То бива, бива популистки театрални изпълнения, но всичко трябва да има някаква мярка ! Явно ни вземат за дебили ! Даже и да е имало някакви заплахи за живота на Борисов и Пеевки, защо трябва официално да ги оповестяват ? Мирише от всякъде на кризисен PR !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове