Отидете към основна версия

2 326 1

Прокуратурата се самосезира за секс скандала с професора от НСА

  • нса-
  • прокуратурата-
  • самосезира-
  • секс скандал-
  • професор-
  • николай колев

След репортаж стана ясно, че проф. Николай Колев урежда изпити срещу секс

Снимка: Нова телевизия

Днес, в Софийската районна прокуратура е образувана преписка, по повод разпространена в медиите информация, че професор Николай Колев от НСА, предложил на своя студентка да си вземе изпит „срещу секс или пари“, съобщиха от прокуратурата.

В тази връзка е постановено извършването на проверка, след приключването на която ще бъде преценено налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, респективно – за повдигане на обвинение срещу Колев, както и по кой текст от НК.

Факти.бг припомня, че преди дни, Адреналинката Ваня се обърна към „Господари на ефира”, след като проф. Николай Колев от НСА ѝ е отправил шокиращото и неудобно предложение. Колев е бивш декан в Академията и е бил 12 години в нейното ръководство.
 
Студентката, която професорът покани на хотел, за да уредят по-бързото ѝ завършване, заяви, че Колев е бил брутално директен в предложението си.

Ръководството на висшето училище незабавно реагира, след като предаването разкри как професорът урежда изпити срещу пари или секс. Решението беше взето на извънредно заседание на Академичния съвет.

От телевизията потърсиха за коментар и самия професор Колев. С него обаче те успяха да разговарят само по телефона, защото бил в болница. Там по думите му го изпратил стресът след репортажа на предаването. Тогава той заяви, че излъченото в предаването е манипулация.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини