Отидете към основна версия

1 585 1

Обвиниха турския тираджия, прегазил дете в Паничерево

  • дете-
  • обвиниха-
  • тираджия-
  • прегазил-
  • дете-
  • паничерево

Днес, Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Ариф Йозкан, на 35 г., гражданин на Република Турция, за това, че при управление на моторно превозно средство нарушил правилата за движение по пътищата по Закона за движение по пътищата и причинил по непредпазливост смърт на едно лице.

На 6 април 2016 год. в 12,35 часа в с. Паничерево, общ. Гурково, обл. Стара Загора по второкласен път ІІ – 55 / по ул. Шипка в с. Паничерево/ се движил товарен автомобил “МАН” с прикачено полуремарке . Товарният автомобил бил управляван от Ариф Йозкан.

В центъра на с. Паничерево, западно от кметството ударил дете на 6 години, което пресичал пътното платно. Детето е починал на място.

Извършен е бил оглед на местопроизшествие в присъствието на Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора. Иззет е товарния автомобил.

За делото ще бъдат уведомени Дирекция „Консулски отношения” при Министерство на външните работи, Посолството на Турция и Върховна касационна прокуратура - София.

От Ариф Йозкан е взета кръвна проба за наличие на алкохол и други упойващи вещества в кръвта и е назначена химическа експертиза.

Извършват се активни действия по разследването, като предстои назначаване на експертизи, разпити на свидетели, изготвяне на заключенията на назначените по досъдебното производство експертизи и други действия по разследването.

Ариф Йозкан е задържан днес с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.  

Днес, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, започна и разследване по досъдебно производство за това, че на 6 април 2016 г. са били противозаконно унищожени /счупени/ чужди движими вещи – фарове, предно и странични стъкла на влекач, марка “МАН“ в с. Паничерево и е срязан брезента на ремаркето, собственост на турска фирма. Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, е направен оглед на моторното превозно средство, разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства. Предстои да се установи извършителя на деянието и оценят щетите по моторното превозно средство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини